En mand i 50'erne er blevet anholdt for drabet på den 17-årige norske pige Birgitte Tengs, der blev fundet død i maj 1995.

Han nægter sig skyldig.

Det skriver flere norske medier, herunder VG.

Ifølge medierne har manden tidligere været i politiets søgelys i forbindelse med sagen, og han er foruden drabet på Birgitte Tengs også mistænkt for at have myrdet den unge norske kvinde Tina Jørgensen, som blev fundet dræbt i oktober 2000.

»Han har ikke tidligere været sigtet i sagen. Baggrunden for sigtelsen er resultater fra tekniske undersøgelser sammenholdt med øvrige oplysninger i sagen,« siger politiinspektør Lars Ole Berge til VG.

Birgitte Tengs blev fundet dræbt nogle få hundrede meter fra sit hjem på Karmøy i det sydvestlige Norge. Hun blev sidst set om aftenen den 5. maj, da hun sammen med nogle veninder gik langs gågaden i byen Kopervik.

Morgenen efter blev hun fundet voldtaget og dræbt i et buskads af en lokal landmand, der var på jagt efter nogle af sine får.

To år senere blev hendes fætter anholdt og sigtet for drabet. Han blev fundet skyldig i byretten, men efter at have anket dommen blev han frifundet i landsretten.

Siden har sagen ligget uopklaret hen.

Norsk politi oplyser, at efterforskningerne i de to drabssager har kørt uafhængigt af hinanden, men de har konstateret, at manden, som nu er sigtet for drabet på Birgitte Tengs, var Stavanger i det tidsrum, hvor Tina Jørgensen forsvandt i 2000.

»Dette sammenholdt med andre oplysninger i sagen gør, at han har fået status som mistænkt. Han er afhørt i sagen, og han nægter sig skyldig,« siger politiinspektør Unni Byberg Malmin til VG.

Norsk politi afholder pressemøde om de to sager klokken 12.00