Retten i Aarhus har fredag idømt en 32-årig mand forvaring for at have voldtaget sin daværende 25-årige kæreste, som var gravid med deres fælles barn.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Manden havde været prøveløsladt i ni dage, efter at have afsonet en tidligere dom for voldtægt, da overgrebet fandt sted den 24. april 2020. Her udsatte han sin daværende, gravide kæreste for vold, frihedsberøvelse og voldtægt i hendes lejlighed i Aarhus Vest.

»Voldtægten minder om de to andre voldtægter, som den 32-årige mand tidligere er blevet dømt for i henholdsvis 2010 og 2017. I lyset af, at denne voldtægt blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte en forvaringsdom,« siger specialanklager Birgitte Ernst.

Hændelsen fandt sted om aften 24. april 2020, hvor den 32-årige mand i en periode på fem timer holdt kvinden fanget i hendes lejlighed, mens han overfaldt og forgreb sig på hende.

Politiet oplyser, at han blandt andet er dømt for i løbet af de fem timer at have kastet kvinden ned på gulvet, bundet hende fast til sengen, sat sig oven på hende for at holde hende fast, taget halsgreb på hende og holdt hende for munden, for derefter at have befølt hende og tvunget hende til at medvirke til diverse seksuelle handlinger, der til sidst mundede ud i en fuldbyrdet voldtægt.

»Efterfølgende tog han en kniv fra køkkenet og tvang kvinden ud i hendes bil, som de kørte rundt i en times tid, indtil han døsede hen, og kvinden så sit snit til at køre ind på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, hvorfra hun ringede til politiet,« lyder det fra fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Da politiet ankom til  rastepladsen ved Ejer Bavnehøj blev manden anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.

Siden har han siddet varetægtsfængslet.

Manden har anket dommen til frifindelse.