Ved du noget om sagen, så vil BT meget gerne i kontakt med dig på 1929@bt.dk

Den 46-årige sygeplejerske og mor til to Lisbet Nielsen forsvandt sporløst i 2009, og liget er aldrig blevet fundet. Nu har politiet nye spor i sagen, som gemmer på en lang og tragisk historie.

Hvor er liget af Lisbet Nielsen fra Risskov? Det spørgsmål har politiet og hendes familie stillet sig selv i otte år, men for nyligt fik politiet et tip, der førte til, at politiet tirsdag gennemsøgte en sø på Djursland.

»Vi fik en henvendelse, som fortalte noget så konkret, at vi synes, at det var værd at undersøge søen,« siger Helle Edelbo, der er politikommissær hos Østjyllands Politi, til Ritzau, men der er indtil videre ikke nogen meldinger om, at man har fundet liget af Lisbet Nielsen.

Den 46-årige sygeplejerske efterlod sig to sønner, der er voksne i dag, som nu endnu engang skal have sagen oprullet så mange år efter. Hun blev meldt savnet af sin familie 26. oktober 2009, og både hunde, helikoptere og forsvarets F16-fly var ude for at lede efter hende - uden resultat.

Alligevel blev hun erklæret død i 2010 af Retten i Aarhus, og én person var mistænkt og varetægtsfængslet - hendes kæreste den 42-årige ingeniør fra Herning, Bjarne Østergaard. Han hængte sig i sin celle få timer inden, han skulle fremstilles i grundlovsforhør, så han er aldrig blevet dømt i sagen.

Her ses et billede af Lisbeth Nielsen.
Her ses et billede af Lisbeth Nielsen.
Vis mere

Bjarne Østergaard gemte på en dyster fortid, da han mødte moderen til to, og i dag ville efterforskeren fra sagen dengang ønske, at nogen havde fortalt hende, hvilken mand, hun lige havde mødt.

Den tidligere kriminalassistent fra Østjyllands Politi, Uffe Jensen, fortalte i december 2016 til Randers Amtsavis, hvordan den nu afdøde kvinde tog sin nye kæreste Bjarne med til et middagsselskab, hvor alle de 50 gæster vidste, at han havde to kvindemord på samvittigheden - begge på sine kærester.

Men ingen trak den intetanende Lisbet til side for at fortælle hende om den nye kærestes fortid, og det gør ondt på den garvede efterforsker i dag

»Men det skete ikke. Da vi senere afhørte gæsterne, viste det sig, at de alle vidste, hvad Bjarne havde gjort. Der var måske 50 gæster til stede til festen, og alle 50 kendte til hans fortid,« siger tidligere kriminalassistent hos Østjyllands, Uffe Jensen til Randers Amtsavis.

Bjarne Østergaard havde slået to kærester ihjel. Allerede som 16-årig kvalte han i jalousi den 15-årige Birthe Simonsen fra Kibæk ved Herning i 1983. Hun havde fortalt ham, at hun ikke ville komme sammen med ham mere, og han slog hende derefter ihjel på hendes værelse. Det fik han tre års fængsel for for vold med døden til følge og blev løsladt efter to års afsoning.

Som 23-årig i 1990 kvalte han sin 21-årige kæreste, Vivian Marie Nielsen, efter et skænderi, hvor hun havde talt med en anden mand på en restaurant. Han skjulte efterfølgende liget i en garage i Herning.

Bjarne Østergaard Madsen fik i 1990 konstateret skizofreni, og dommen for det andet drab endte som en behandlingsdom. I 2005 blev han udskrevet, fordi Retslægerådet vurderede, at Bjarne Østergaard Madsen ikke længere var skizofren.

Han har også været anklaget og senere frifundet for endnu et drabsforsøg mod en tidligere kæreste.

Ved du noget om sagen, så vil BT meget gerne i kontakt med dig på 1929@bt.dk