Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En gruppe jægere fandt søndag et skelet i området nord for Aarhus Lufthavn i Tirstrup på Djurlsand.

Der er ifølge kilder, som Århus Stiftstidende har talt med, tale om liget af den forsvundne sygeplejerske Lisbet Nielsen, der for ni år siden forsvandt fra sin bopæl i Risskov.

Den dengang 46-årige sygeplejerske efterlod sig to sønner, der er voksne i dag. Hun blev meldt savnet af sin familie 26. oktober 2009 - tre dage efter hendes forsvinden - og både hunde, helikoptere og forsvarets F16-fly var ude for at lede efter hende. Men uden resultat.

Efter eftersøgningen og en intens mediedækning blev hun erklæret død i 2010 af Retten i Aarhus, selv om det aldrig lykkedes politiet at lokallisere hendes lig. Det var familien, der ønskede at erklære hende død.

Foto: Privat
Vis mere

Netop skovområderne ved Tirstrup har siden været undersøgt, ligesom en sø i området blev tømt.

Østjyllands Politi har ikke ønsket at bekræfte kvindens identitet.

B.T. har onsdag aften været i kontakt med Østjyllands Politi, der fortsat ikke kan bekræfte, at der er tale om Lisbet Nielsens lig.

»Der pågår nogle undersøgelser, og der vil blive meldt noget ud, når resultatet foreligger,« siger vagthavende ved Østjyllands Politi.

I første omgang lød politiets vurdering, at intet tydede på, at Lisbet Nielsen havde været udsat for en forbrydelse, men efter nogle dage fortalte de pårørende til medierne, at de frygtede netop det.

Hendes daværende kæreste blev anholdt, mistænkt og varetægtsfængslet for at have dræbt hende. Den 42-årige ingeniør fra Herning, Bjarne Østergaard, havde i forvejen to kvindedrab på samvittigheden.

Det formodes, at han også tog livet af Lisbet Nielsen.

Han havde opført sig mærkeligt ved en tankstation i Herning, hvor han sad næsten urørlig i en bil, inden han rengjorde den meget grundigt.

Han hængte sig i sin celle i arresten i Aarhus blot få timer inden, han skulle fremstilles i et grundlovsforhør, så han er aldrig blevet dømt i sagen.

I 1983, blot 16 år gammel, kvalte Bjarne Østergaard i jalousi den 15-årige Birthe Simonsen i Kibæk ved Herning, og i 1991 kvalte han i en alder af 23 år den 21-årige Vivian Nielsen i Herning.

Ved landsretten blev han dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital, da han blev fundet skizofren.

I 2005 blev han erklæret rask og sluppet ud igen. Beslutningen blev truffet af psykiaterne, Kriminalforsorgen samt Retslægerådet, som er den øverste lægefaglige ekspertise inden for retsvæsnet og sidenhen blåstemplet af byretten.

Andre læser også