Fyns Politi har natten igennem og mandag morgen ledt efter en forsvundet yngre mand på Ærø.

Manden, der er 24 år, var ikke iført overtøj og derudover spirituspåvirket. Nu er der godt nyt i sagen.

»Vi har fået en henvendelse fra en pårørende, som fortalte, at han (den savnede mand, red.) var dukket op derhjemme, og at han var kommet hjem ved egen hjælp,« fortæller vagtchefen ved Fyns Politi, Peter Vestergaard, ved 9.45-tiden til B.T.

»Vi har en patrulje nede for lige at sige 'hej' til ham og for at sikre os, at han har det godt. Så det er vi ved at finde ud af, eller om han har brug for noget. Men han er dukket op, og det er det vigtigste for os.«

Tidligere på morgenen oplyste vagtchef Sten Nyland, at den unge mand var forsvundet efter klokken 22.40 søndag aften:

»Vi ved, at han er gået fra et værtshus i Marstal klokken 22.40 uden sit overtøj og uden sin mobiltelefon,« sagde han i den forbindelse og tilføjede:

»Han havde tilkendegivet over for pårørende, at han ville gå cirka fire kilometer hjem til sin bopæl. Men han er aldrig dukket op der.«

En redningshelikopter deltog også i eftersøgningen, men betingelserne var i morgentimerne svære, da »det er bælgravende mørkt«:

Derfor kom vagtchefen med en opfordring:

»Så det, vi kan gøre lige nu, er at bede folk om at gå ud og tjekke udhuse, garager, haver, kælderskakter, alt, hvad der måtte være af steder, hvor han kan have sat eller lagt sig,« sagde Sten Nyland:

»For vi vil meget gerne have fundet ham.«

Det er så lykkedes nu.

Andre læser også