Politiet har inden for de seneste ti dage modtaget adskillige anmeldelser om indbrud i varebiler – derfor kommer man nu med en advarsel til offentligheden.

Det oplyser Nordjyllands Politi, som også er politikredsen, der har modtaget de mange indbrudsanmeldelser.

»Tyvene er gået målrettet efter værktøj, og Nordjyllands Politi efterforsker bredt i forhold til at følge op på anmeldelserne og om muligt koble dem sammen,« oplyser Ulf Munch Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi.

»Samtidig med efterforskningen vil vi også gerne være med til at forebygge, at det sker igen.«

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at borgere i Østervrå, Arden, Aars og Aalestrup har haft besøg af tyve. I marts 2022 skete en lignende bølge af indbrud i Nordjylland.

I alt har gerningspersoner slået til i seks byer – og op mod 12 indbrud er blevet anmeldt, oplyser Ulf Munch Sørensen til B.T.

Om der er tale om samme gerningsmand, kan han ikke sige med sikkerhed:

»Det er noget, vi efterforsker. Men eftersom det har været massivt – en nat blev der begået indbrud i fem varebiler i samme by – så tænker vi, at det godt kan være den samme person.«

»Men det tør jeg ikke slå fast. Men vi har en skærpet opmærksomhed på det her,« slår han fast.

Politiet kan dog slå fast, at fremgangsmåden under indbrud er den samme i alle tilfælde:

»Gerningspersonen borer hul i døren og klipper en wire, hvorefter der er adgang til håndværkernes værktøj,« skriver politiet.

I forbindelse med de mange indbrud har politiet samlet en række råd til indehavere af varebiler, der skal gøre det svært for tyvene at bryde ind i varebilerne og herefter få tyvekosterne afsat.

Dem kan du se i boksen længere oppe.

Desuden vil politiet gerne høre fra borgere på telefon 114, hvis de ser eller ved noget mistænkeligt:

»Det kan for eksempel være ukendte personer, der færdes i dit område, biler, der kører langsomt rundt i nabolaget, eller indkvarteringer i sommerhusområder, som stikker ud.«

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du plejer at lytte podcast: