Natten til lørdag blev Hugo Helmig tilbageholdt af politiet i sin hjemby, Aarhus, da han var påvirket af kokain.

Sangeren tilbragte natten i detentionen.

Hugo Helmig har et kokainmisbrug og har de seneste to måneder være på afvænning. Det bekræfter sangerens manager over for Ekstra Bladet.

»Det, der er sket, er, at Hugo er blevet taget med af politiet natten til lørdag. Det er mere en forvaring end en anholdelse, for han har ikke gjort noget ulovligt. Han har ikke gjort skade på nogen eller forulempet nogen, men han har ikke været i kontrol, og derfor har han overnattet i detentionen til i morges,« siger Hugo Helmigs manager, Jakob Sørensen, til mediet.

Han uddyber, at den 20-årige sanger i løbet af det seneste år nogle gange er blevet opdaget i at tage kokain. I begyndelsen af året gik han i behandling for misbruget. Men fredag faldt Hugo Helmig altså i igen.

Ved du noget om sagen? Så vil B.T. meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk.

Det unge popidol reagerede fredag kraftigt på de stoffer, han indtog. Politiet tog derfor beslutningen om at tage ham med på stationen, fortæller Jakob Sørensen videre over for Ekstra Bladet. B.T. har været i kontakt med Østjyllands Politi, der ikke har nogen kommentar.

»Kokain er et farligt stof. Det er der ingen, der kan tåle, og det kan Hugo heller ikke. Han bliver underlig af det. Han bliver trist, og han bliver sur, når han gør det. Det var det, der skete i går (fredag, red.), og derfor skulle han have hjælp, og det fik han af politiet«, lyder det fra manager Jakob Sørensen til Ekstra Bladet.

Han oplyser samtidig, at Hugo Helmig er ked af, hvad der er sket, og nu vil fokusere på at komme på ret køl. Jakob Sørensen tilføjer, at popidolet ikke er sigtet for lovovertrædelser i sagen.

Hugo Helmig er i øjeblikket på turné. Lørdag aften skulle han efter planen give koncert i Vejle. Men koncerten blev aflyst på grund af den aktuelle situation.

Det er blot nogle få dage siden, at Hugo Helmig aflyste en anden planlagt koncert – i Trommen i Hørsholm. Det skete med udmeldingen om, at den unge stjerne havde valgt at prioritere en tv-optræden frem for koncerten, der efter planen skulle være afholdt 15. marts.

Hugo Helmig, der har skabt sig en lynkarriere, er søn af poplegenden Thomas Helmig og den tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen.

Den 20-årige sanger er forlovet med Marie Frølund. Det annoncerede parret tilbage i november i fjor. I oktober samme år flyttede de sammen i en lejlighed i Aarhus. Forholdet blev offentligt kendt fem måneder tidligere, i marts 2018.

Men forinden kunne Hugo Helmig afsløre, at han var dybt forelsket. Uden dog i første omgang at sætte navn på sin udkårne.

»Hun er verdens dejligste, og jeg er meget glad og forelsket,« fortalte en lykkelig Hugo Helmig i forbindelse med Zulu Awards tilbage i februar 2018, hvor han var nomineret i kategorien 'Årets hit' med hittet 'Please Don’t Lie'.

Og nogle måneder senere, hen over sommeren, fortalte Hugo Helmig til B.T., hvordan parret havde flytteplaner. Han kunne også åbenhjertigt fortælle til B.T., at det første år som et kendt navn havde været svært.

Det var i marts 2018, at Hugo Helmig udgav ep’en 'Promise'. Siden har han redet på en bølge af popsucces.

Renee Toft Simonsen og Thomas Helmig. Her ses ægteparret i forbindelse med en udstilling på AROS i Aarhus.
Renee Toft Simonsen og Thomas Helmig. Her ses ægteparret i forbindelse med en udstilling på AROS i Aarhus. Foto: Martin Ballund
Vis mere