Mandag aften er en indsat i Ringe Fængsel flygtet fra Kriminalforsogens varetægt ved Bispebjerg Hospital i København. Det bekræfter Københavns Politi over for B.T.

Politiet er på stedet ved Bispebjerg Hospital. De meddeler, at de ikke på nuværende tidspunkt har tænkt sig at efterlyse manden.

Københavns Politi oplyser til Ritzau, at der er tale om en 45-årig indsat i Ringe Fængsel, som var på besøg på Bispebjerg Hospital af personlige årsager. Flugten skete omrking 17:23 mandag aften.

B.T. har været i kontakt med et øjenvidne, som befandt sig på hospitalet som patient.

Øjenvidnet ønsker ikke at stå frem ved navn, men fortæller B.T., at betjentene endte i håndgemæng med den anholdte og en gruppe af enten venner eller familiemedlemmer.

Episoden førte ifølge vidnet til, at betjentene benyttede peberspray mod gruppen.

Om omstændighederne for episoden, siger øjenvidnet til B.T.:

»Jeg er på vej ind ad døren, og der kommer han så ud - ham fangen. Jeg kan jo tydeligt se, at han er fange, først og fremmest er der fire betjente med ham, og for det andet har han håndjern på og kæder rundt om livet,« siger han og fortæller:

»Man kan høre på stemningen, at (gruppen, red.) har været lidt oppe at skændes med betjentene over et eller andet.«

Øjenvidnet fortæller, at han vurdere, at gruppen måtte bestå af venner og familie, da der var både unge og gamle blandt gruppens medlemmer.

»Familiemedlemmerne prøvede at opholde betjentene fra fangen og imens kørte en lyseblå Jaguar på svenske plader rundt og forsøgte at afskærme betjentene. På et tidspunkt tager betjentene peberspray frem og giver peberspray til alle dem, der forsøger at nærme sig fangen,« siger øjenvidnet.

Ifølge vidnet forsøger en af fængselsbetjentene på et tidspunkt at slå fangen, med en udfoldelig politistav, men uden resultat.

Chaufføren, der kører den lyseblå Jaguar får ifølge øjenvidnet åbnet en dør, og det lykkedes derefter fangen, at flygte i køretøjet under tumulten.

»Nogle af betjentene har fået nogle knubs - to af dem går og tager sig til hovedet og sådan - de stiger så ind i den der transporter, de har holdende der, så går der en halv times tid, og så kommer politiet.«

Øjenvidnet fortæller til B.T., at den formodede flugtbil er en lyseblå Jaguar af »lidt finere« model, og at den kører på svenske plader, hvilket vidnet opdagede tidligere, da han selv parkerede sin bil ved hospitalet. B.T. forsøger at få dette bekræftet hos politiet.

Vagtchef ved Københavns Politi Jesper Frandsen oplyser til Ritzau, at den indsatte, ikke vurderes at være farlig.

B.T. følger sagen.