Lyt til artiklen

1. januar er dagen, hvor mange skal have snasket, saltet og fedtet tømmermændsmad, koste hvad det vil, og for nogle personer blev det ekstra dyrt i år.

For dagen efter nytårsaften havde lokalpolitiet i Viborg sendt en patrulje ud til McDonald's, og efter 30 minutters effektiv kontrol var det allerede blevet til fire anholdelser samt fire frakendelser af kørekortet.

Det skriver TV MidtVest.

Politiet var på stedet fra klokken 13 til 15, men ifølge politikommissær hos Viborg Politi Per Justesen var det forventeligt, men også noget uventet, at de tog så mange på så kort tid.

»Det er forventeligt, men det er uventet, at det er så mange på så kort kontroltid. Der var måske en halv times effektivt kontrolarbejde derude, og så fik man fire. Det er alligevel lidt foruroligende,« fortæller Per Justesen.

Der var tale om to mænd og to kvinder, alle i alderen 25 til 40 år, som var blevet stoppet og anholdt ved McDonald's.

I Danmark bliver man anholdt, hvis promillen er over 0,5 ved standsning. Samtlige af de anholdte blev kørt til politistationen til en blodprøve, hvor de efterfølgende blev løsladt.

Politiet afventer svar fra blodprøverne, der skal afgøre, om det er en ubetinget eller betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over det vil bilisterne få en bøde, der er beregnet ud fra deres årsløn og deres promille.