Politiet har natten til fredag affyret skud mod en mand, man mistænkte for at være i besiddelse af et våben i en lejlighed i Aalborg.

Det bekræfter Nordjyllands Politi, som ikke ønsker at udtale noget om mandens tilstand.

Den 58-årige mand er kørt med politieskorte til Aalborg Universitetshospital.

Den timelange og dramatiske aktion foregik i området omkring Istedgade og Dannebrogsgade i det centrale Aalborg og begyndte omkring klokken 22.30 torsdag aften.

Bevæbnede betjente var til stede ved en lejlighed på Dannebrogsgade i det centrale Aalborg sent torsdag aften og natten til fredag.
Bevæbnede betjente var til stede ved en lejlighed på Dannebrogsgade i det centrale Aalborg sent torsdag aften og natten til fredag. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Det skete, efter at politiet klokken 21.05 havde modtaget en anmeldelse om, at en mand i en lejlighed muligvis var i besiddelse af et våben, hvorfor politiet rykkede talstærkt ud.

Adskillige betjente bevæbnet med maskinpistoler omringede etageejendommen, og løbende kom der flere patruljer til.

På et tidspunkt var der op mod tolv patruljevogne på stedet. Også en ambulance og lægevogn var til stede.

Ifølge et øjenvidne, som B.T. har talt med, var området helt spærret af, og politiet havde via megafoner meddelt beboerne, at de skulle lukke vinduer og holde sig indenfor.

Mindst 12 patruljer er til stede ved adressen.
Mindst 12 patruljer er til stede ved adressen. Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

Politiet bekræftede i den forbindelse, at beboerne skulle blive indenfor – og øvrige borgere skulle holde sig væk fra området.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Torben Larsen, ønsker overfor Ritzau ikke at oplyse, hvor mange skud der blev affyret, om den 58-årige er kendt af politiet i forvejen, eller om politiet fandt våben i lejligheden på Dannebrogsgade i Aalborg.

Flere kilder fortalte til Nordjyske, at de havde set en bevæbnet person tage et gidsel og søgt tilflugt i en opgang. Nogle kilder hørte desuden en person råbe: »Jeg skyder ham fucking i halsen, mand«.

Men politiet afviser, at der var tale om en gidseltagning i lejligheden.

»Det har der ikke været tale om. Manden var alene i lejligheden,« siger Torben Larsen til Ritzau.

Vagtchefen regner med, at den 58-årige mand på et tidspunkt skal fremstilles i grundlovsforhør. Hvornår er endnu uvist.

Sagen er nu overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som altid bliver underrettet om episoder, hvor personer kommer til skade i forbindelse med politiets arbejde.

Andre læser også