Omkring midnat blev en nabo vækket af tumult og råberi fra den lejlighed, hvor en 14-årig dreng afgik ved døden i marts.

Det forklarede naboen, der tirsdag var kaldt ind som vidne i sagen om dødslejligheden på Østerbro, hvor en 41-årig kvinde er tiltalt for at efterlade den 14-årige dreng og sin egen 14-årige datter i hjælpeløs tilstand.

Naboen forklarede, at vedkommende vågnede omkring midnat ved, at en person fra lejligheden, hvor den tiltalte kvinde bor, råbte:

»Vågn op, din fucking junkie, vågn så op,« til den 14-årige nu afdøde dreng.

Naboen forklarede videre, at der efterfølgende var tumult og råberi fra lejligheden, der stod på i godt et minuts tid, før det stilnede af igen.

Senere på natten blev naboen vækket af politiet, der kom og bankede på døren. På det tidspunkt var den 14-årige dreng blevet erklæret død.

Tirsdag, på sagens tredje dag, er flere vidner indkaldt for retten, heriblandt personer, der også var til stede i lejligheden, samt den retsmediciner, der foretog obduktionen af den 14-årige dreng.

På sagens to første retsdage, torsdag og fredag i den forgangne uge, forklarede flere vidner, at de tilstedeværende i lejligheden i løbet af aften var bevidste om den alvorlige tilstand, som den 14-årige dreng befandt sig i.

Alligevel valgte personerne i lejligheden, heriblandt den tiltalte 41-årige kvinde, ikke at ringe til alarmcentralen. Det skete først kort før klokken halv to om natten, efter at den 14-årige dreng havde ligget hjælpeløs på badeværelset i timevis.

Forinden havde flere af de tilstedeværende båret den 14-årige dreng ned på gaden, fordi de ifølge flere vidner i sagen ikke ønskede, at politi- og ambulancepersonale skulle komme op i lejligheden.

Den 14-årige datter måtte ligeledes hentes af en ambulance senere på natten. Hun er i dag hjerneskadet på grund af et langvarigt hjertestop, efter hun havde indtaget en lang række euforiserende stoffer og receptpligtig medicin den pågældende aften.

Den 41-årige kvinde nægter sig skyldig.