Det er ikke en hvilken som helst villa, der tirsdag aften har været ramt af en større brand.

Midtjysk Brand og Redning blev klokken 20.45 kaldt ud til den historiske ejendom Arnsborg, der ligger ud til Julsø i Silkeborg.

Det fortæller indsatsleder Anders Simonsen.

»Branden er opstået inde i en skunk, det er i hvert fald vores bud,« lyder det fra indsatslederen. Indsatslederen fortæller ydermere, at de forlod stedet omkring klokken 00.30 onsdag i den tro, at branden var slukket.

Der var ingen beboere til stede i huset under branden. Foto: Peter Erfurt, Byrd
Der var ingen beboere til stede i huset under branden. Foto: Peter Erfurt, Byrd
Vis mere

Men onsdag morgen har Midtjysk Brand og Redning været nødt til at tage tilbage til adressen.

«Ejendommen er fyldt med papiruld, der er brugt som isolering, og det isolerer så godt, at vi på vores termiske kamera ikke kan se, hvis der er noget, der ligger og gløder,« forklarer indsatslederen.

Derfor kan han heller ikke udelukke, at de måske skal tilbage til den historiske bygning og efterslukke igen.

Der var ingen personer til stede i villaen under branden, for den står tom for øjeblikket, fortæller indsatslederen. Det skyldes, at huset er i gang med en større renovering.

Det er ifølge Midtjyllands Avis Jysk-stifteren Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, der ejer ejendommen. Han er bestyrelsesformand i Jysk Holding, og han købte ejendommen i 2017.

Jacob Brunsborg oplyste dengang til Midtjyllands Avis, at han købte ejendommen for 20,5 millioner kroner. Den var ellers udbudt til mere end 30 millioner kroner.

»Vi glæder os meget over købet af den spændende ejendom. Det er et historisk sted, som er klassificeret som bevaringsværdigt. Vi overtager huset den 1. juli og går derefter i gang med en løbende renovering, og det vil måske tage to til fem år, før vi kan flytte ind. Renoveringen skal ske i respekt for den oprindelige stil, men så det samtidig passer til nutiden,« fortalte Jacob Brunsborg dengang til avisen.

Ifølge indsatsleder Anders Simonsen så har branden og slukningsarbejdet medført store skader på ejendommen.

»Det er jo et kæmpe hus og en gammel herskabsvilla, og det meste af førstesalen er skadet af vand og ild. Det gælder for i hvert fald halvdelen af den, og taget er også brændt igennem. Og så er der selvfølgelig vandskade i stuen også, fordi det løber ned fra førstesalen. Og vi kan ikke undgå at bruge vand, fordi vi bakser meget med noget papiruld, som er svært at få slukket helt, fordi det holder så godt på varmen,« fortæller han.

Den konkrete brandårsag er endnu uvis. Den skal politiets undersøgelser forsøge at fastlå.

I 2016 skrev Berlingske, at villaen blandt andet har en stue i udskåret træ fra et britisk flådefartøj, der deltog i Slaget på Reden.

Ejendommen har et boligareal på 576 kvm og en 27.796 kvm stor grund.