En betjent er natten til fredag blevet truet med en pistol.

Det oplyser Vestegnens Politi på Twitter. Den alvorlige trussel mod betjenten er årsag til, at politiet siden da har været massivt til stede omkring Valnæsvej i Herlev.

»Vi kan bekræfte, at vi natten til fredag gennemførte en aktion omkring Valnæsvej i Herlev,« oplyser Københavns Vestegns Politi til B.T.

En politimand blev klokken 02.02 truet med pistol. Efterfølgende flygtede to gerningsmænd fra stedet, og politiet har hele natten ledt efter de to personer, lyder det fra Vestegnens Politi.

Ifølge Københavns Vestegns Politi har politimanden, der blev truet, det fint:

»Vores politimand har handlet korrekt og resolut. Han har det efter omstændighederne godt – men er naturligvis mærket af situationen. Sammen med Politiforbundet, tager vi, hans kollegaer og ledelse, hånd om ham,« skriver chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard på Twitter.

Politiet understreger dog, at det er en alvorlig hændelse:

»At true en politimand med en pistol er fuldstændigt uacceptabelt og særdeles groft, og noget vi ser på med meget stor alvor. Vi har sat massivt ind på at finde gerningsmændene.«

Selve episoden fandt sted på Valnæsvej ud for nr. 67. Efter hændelsen flygtede gerningsmændene til fods. Det skete muligvis i nordvestlig retning.

Efterforskningen fortsætter, og politiet er fortsat i området.

Politiet er interesseret i at høre fra alle vidner, der har set noget mistænkeligt i området Stadagervej/Valnæsvej både før og efter, lyder det.

Gerningsmændene beskrives som:

  • A: Mand, formentlig ikke etnisk dansk, kraftig af bygning Ca. 175-180 cm høj, iført helt sort tøj, sort kraftigt fuldskæg cirka 5-10 cm langt, kort sort hår Sorte tynde handsker, som formentlig var grå i håndfladen. Talte dansk med accent.
  • B: Mand, formentlig ikke etnisk dansk, spinkel/slank af bygning, cirka et halvt hoved højere end A. Iført sort tøj.

Har man kendskab til sagen, bedes du kontakte politiet på 43861448.

Andre læser også