I en barsk sag ved Retten i Hjørring bliver der nu sat flere ord på, hvordan 39-årige Eddie endte sine dage på grusom vis sidste år.

Eddie Karl-Johan Christensen led en voldsom død i dagene 9. -11. maj sidste år.

Han blev skudt, smidt på et brændende bål og siden fragtet til en adresse i Frederikshavn i to olietønder.

Tirsdag ved Retten fremlagde specialanklager Kim Kristensen anklagemyndighedens tiltale og uddybede her den politimæssige efterforskning, og hvordan man kom på sporet af de tiltalte: to svenskere på 53 og 46 år.

Eddie opholdt sig dagligt i en campingvogn på en adresse, der tilhører en af de tiltalte. Mens Eddie var erklæret savnet, foretog politiet en række undersøgelser på stedet.

Kim Kristensen siger i retten, at der her blev fundet fire affyrede patronhylstre i en skraldespand.

Desuden fandt teknikere skudhuller foran og på siden af campingvognen. Endvidere fandt teknikerne menneskeblod på stedet.

På samme tid foretog politiet en ransagning på en adresse i Frederikshavn, der ejes af den 53-årige tiltalte. Og her gjorde man opsigtsvækkende fund i sagen.

I et mørklagt rum stod en palle med en grøn og rød tønde, der var dækket til af et rødt stykke plastic, hvilket anklageren fremviste billeder af i retten.

Ved første øjekast lignede indholdet murbrokker og aske, men nærmere tekniske undersøgelser fastslog, at der i tønderne også var ligrester af 39-årige Eddie.

Det mener politiet ud fra de tekniske undersøgelser af fragmenterede knogler, menneskevæv og tandlægefaglige undersøgelser. Man har derfor 'fundet det sandsynligt', at ligdelene stammer fra Eddie. Ifølge anklagemyndigheden forsøgte de tiltalte at bortskaffe liget.

Politiet mener også, at Eddie og dennes hund er blevet skudt med de fire affyrede patronhylstre. Hos den 53-årige fandt man desuden flere skydevåben.

Hvordan Eddie præcist døde, kan anklagemyndigheden dog ikke fastslå:

»Vi kan ikke med sikkerhed slå fast, om han døde på grund af skud, afbrænding eller kombination af de her handlinger. Men det er sikkert, at han døde som følge af handlinger begået af tiltalte,« siger Kim Kristensen i sin forelæggelse.

De tiltalte nægter sig skyldige i sagen, der er berammet til ni retsdage.

Dommen forventes afsagt i begyndelsen af oktober.