En 47-årig mand fra Galten nær Aarhus er afgået ved døden efter en alvorlig trafikulykke mandag morgen.

Ulykken fandt sted på E45 Østjyske Motorvej tidligt mandag morgen, hvor fire biler og en lastbil var involveret.

To personer kom alvorligt til skade. De blev begge kørt til Skejby Sygehus kort efter ulykken. Den 47-årige mands tilstand blev efter ulykken betegnet som kritisk, og hans liv stod ikke til at redde.

Tirsdag afgik han ved døden. Det bekræfter Østjyllands Politi. De pårørende er underrettet.

En 69-årig lastbilchauffør, som i første omgang var sigtet for uagtsomt legemsbeskadigelse, vil nu blive sigtet for uagtsomt manddrab.

Østjyllands Politi oplyser til B.T., at lastbilchaufføren ikke fremstilles i grundlovsforhør, da der ikke er grundlag for en varetægtsfængsling. Det skyldes omstændighederne, da der er tale om en sigtelse for uagtsomt manddrab i forbindelse med et færdselsuheld.

Lastbilchaufføren sigtes desuden for ikke at have holdt nok afstand til forankørende. Han kørte op bag i den bil, hvor manden, der nu er afgået ved døden, sad. Der opstod derved et harmonikasammenstød, forklarer Østjyllands Politi.

En bilinspektør blev efter ulykken tilkaldt for at foretage undersøgelser på stedet. Det har endnu ikke været muligt at klarlægge de præcise omstændigheder ved ulykken.

En 46-årig kvindelig bilist kom også alvorligt til skade, men hun er ikke i kritisk tilstand. Hun sad ikke i den samme bil, som manden, der tirsdag afgik ved døden.

Lastbilchaufføren og de to andre bilister kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Ulykken skete på strækningen fra Aarhus mod Randers mellem Tilst 47 og motorvejskryds Aarhus Nord omkring klokken 8 mandag morgen.

Brandvæsnet måtte også hjælpe til med at fjerne vragdele og bjærge lastbilen, der var væltet i grøften.

Det store oprydningsarbejde betød også, at motorvejen i flere timer var helt spærret i nordgående retning. Efter et par timer kunne biler ledes forbi, men det var først om eftermiddagen, at begge vejbaner åbnede.

Andre læser også