En 44-årig mand er onsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have knivdræbt sin 45-årige samlever med ni knivstik mod hovedet, halsen og kroppen.

Mordet fandt sted mellem klokken 8 og 9 om morgenen den 9. december 2020 i Skalkendrup i Nyborg Kommune.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

I retten blev det fundet bevist, at den nu dømte 44-årige mand var skyldig i at have påført den 45-årige kvinde de læsioner, som hun endte med at dø af.

»Jeg er meget tilfreds med resultatet, hvor retten har delt anklagemyndighedens opfattelse af sagens beviser,« siger anklager Andreas Dahl fra Fyns Politi og fortsætter:

»Den udmålte straf på 12 års fængsel er helt i overensstemmelse med det normale strafniveau i sager om drab i førstegangstilfælde, således som det også var anklagemyndighedens påstand i den her sag.«

Den 44-årige mand er blevet varetægtsfængslet efter dommen. Han udbad sig i den forbindelse betænkningstid til, om han ønsker at anke dommen.

Præcis hvad der skete har den nu dømte 44-årige mand ingen klar erindring om. Det er dog tidligere blevet beskrevet, at den 44-årige mand ringede 112 ad tre omgange og fortalte, at noget frygteligt var sket på landejendommen i Skalkendrup.