Mia Skadhauge Stevn blev både voldtaget og lemlæstet, før hun en februardag sidste år afgik ved døden.

Det fremgår af det uhyggelige anklageskrift, som bliver omdrejningspunkt, når en 37-årig mand til juni indtager anklagebænken i Retten i Aalborg under tiltale for at have dræbt den unge kvinde.

Den 22-årige kvinde forsvandt efter en bytur i Aalborg 6. februar sidste år, og de sidste billeder af hende i live viser, hvordan hun satte sig ind i en mørk bil.

Ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, skete det klokken 06.09, hvorefter den 37-årige mod Mia Skadhauge Stevns vilje kørte hende ud til et øde skovområde ved Hammer Bakker og efterfølgende til sin bopæl, hvor han voldtog hende.

Herefter skulle den 37-årige mand have udsat hende for utallige forbrydelser i tidsrummet frem til klokken 15, fremgår det af anklageskriftet. Sagens groveste detaljer kan findes i faktaboksen.

Blandt andet skulle han have udsat hende for så voldsom lemlæstelse, at det kostede hende livet. Herunder kvælning og sammenklemning af hendes brystkasse, lyder det i anklageskriftet.

Den 37-årige er desuden tiltalt for usømmelig omgang med lig. I anklageskriftet beskrives det, at han frem til 9. februar parterede den unge kvindes jordiske rester, forsøgte at opløse dem og efterfølgende efterlod dem i et skovområde, hvor hun efter intens efterforskning blev fundet af politiet 10. februar.

Den tiltaltes forsvarer, Mette Grith Stage, fastslog i sidste uge, at hendes klient nægter sig skyldig.

»Da han tidligere har afgivet forklaring for lukkede døre i retten, er det begrænset, hvad jeg tør sige om hans konkrete stilling til tiltalepunkterne.«

»Men han nægter sig skyldig i drab, og de to øvrige tiltalepunkter (voldtægt og usømmelig omgang med lig, red.) har han det heller ikke godt med. Det må du godt citere mig for,« sagde hun til B.T.

Den 37-årige har siddet varetægtsfængslet siden 9. februar sidste år. Selvom han altså nægter sig skyldig i drabet, har han frivilligt ladet sin varetægtsfængsling forlænge indtil nu.

Retssagen mod ham starter 7. juni ved Retten i Aalborg. Over ni dage skal anklagemyndigheden forsøge at overbevise et nævningeting om, at den 37-årige har gjort sig skyldig i de frygtelige forbrydelser, der er beskrevet i anklageskriftet.

Går alt efter planen, falder der dom 29. juni.

Lyt til B.T. krimi-podcast På Fersk Gerning herunder eller der, hvor du normalt lytter til podcast: