En 33-årig dansk mand er tirsdag blevet idømt to år og seks måneder fængsel for besiddelse af adskillige våben.

Det oplyser Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Det var i mandens sommerhus, at man fandt hele 12 forskellige våben, ammunition samt en håndfuld klistermærker tilhørende henholdsvis Bandidos, Hells Angels og grupperingen Gremium.

»Det er en lidt usædvanlig sag, fordi han er ikke tidligere straffet, og han har ingen tilknytningen til hverken rocker- eller bandemiljøet, så vi har hele tiden undret os over, hvorfor han havde de her mange skydevåben,« oplyser anklageren til B.T.

Ved ransagning af sommerhuset fandt man fire oversavede jagtgeværer, en salonriffel, tre jagtrifler, en pumpgun, to haglgeværer og en ni millimeter riffel.

Salonriflen, jagtriflerne og ni millimeter riflen var imidlertid af ældre dato, og derfor kan det heller ikke udelukkes, at de kan have været anvendt til jagt tidligere.

»Men han kunne ikke selv forklare, hvordan skydevåbene var dukket op, men han fortalte, at han har samlet på militærgenstande,« siger anklageren videre.

Foruden de mangle rifler var manden også i besiddelse af en håndgranat. Han var imidlertid af den overbevisning, at den ikke virkede, og han blev derfor frifundet for den del.