Lyt til artiklen

Fem personer sidder nu varetægtsfængslet i sagen om drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

Senest er en 23-årig mand torsdag eftermiddag blevet sendt bag tremmer. Han er som de andre sigtet for at have frarøvet den 40-årige mand fra Randers livet.

Sammen er de desuden også mistænkt for usømmelig omgang med lig og for at have forsøgt at skille sig af med beviser.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen forsvandt torsdag 14. juli. Det er politiets mistanke, at han denne julidag blev dræbt på en adresse i Nimtofte. Formentlig ved kvælning.

Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland.
Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Fire dage senere var han endnu ikke fundet. Ikke desto mindre skred politiet til anholdelse af fire personer. To kvinder og to mænd.

Alle blev de sigtet for at have dræbt Frank Dan Nørgaard Jørgensen. Alle nægtede de sig skyldig.

De blev desuden sigtet for at have bortskaffet liget, som siden blev fundet i et skovområde ved Spentrup nær Randers.

Da den 23-årige netop sigtede mand torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers kom det ifølge Randers Amtsavis frem, at offerets lig blev fundet pakket ind i plastik.

Detaljen fremgik i den sigtelse, der blev læst op, før tilhørerne blev vist ud af retssalen på grund af dørlukning.

Inden dørene blev lukket, nåede den 23-årige gennem sin forsvarer desuden at gøre det klart, at han nægter sig skyldig i de fleste af sigtelserne.

Han erkendte dog at have bortskaffet en tønde med aske og en nummerplade i forbindelse med afbrændingen af Frank Dan Nørgaard Jørgensens bil, skriver Randers Amtsavis.

Bilen dukkede op ved en skovparkeringsplads i Vivild på Djursland fire dage efter offerets forsvinden. Udbrændt og uigenkendelig.

Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Vis mere

Det er ikke første gang, den 23-årige er i politiets søgelys i forbindelse med sagen.

Allerede sidste torsdag blev han sammen med en 37-årig mand anholdt og taget med til afhøring.

Mens politiet besluttede, at den 37-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, gik den yngre mand altså fri. For en stund.

Onsdag blev han anholdt igen, og foreløbig skal han sidde fængslet frem til 16. august, hvor der også er fristforlængelse for sagens andre varetægtsfængslede.

Foruden de fem fængslede – fire mænd på henholdsvis 23, 25, 37 og 39 år samt en kvinde på 39 – er også en 23-årig kvinde sigtet i sagen.

Hun blev dog løsladt efter endt grundlovsforhør tirsdag 19. juli.

Selvom B.T. løbende har kunnet give et lille indblik i sagens detaljer, holder politiet fortsat kortene helt tæt ind til kroppen.

Af samme årsag har der været dørlukning ved de tre foreløbige grundlovsforhør.

Forud for torsdagens grundlovsforhør begrundede chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen dørlukningen med, at politiet ikke ønsker oplysninger ud i offentligheden af frygt for, at det kan skade efterforskningen.

»Vi skal blandt andet have afdækket det præcise hændelsesforløb forud, under og efter drabet, og det skal afklares, hvordan de sigtede hver især har været involveret i sagen.«

Chefpolitiinspektøren oplyste i samme ombæring, at der konstant dukker nye spor og detaljer op.

Og at der på den baggrund er ved at tegne sig et klarere billede af hændelsesforløbet og de involverede.