I september dannede den lille by Rødbyhavn på Lolland rammen om store spekulationer. Flere medier kunne fortælle, at der angiveligt fandt en stor Hollywood-produktion sted i byen, men ingen kunne fortælle noget.

Ikke før nu, hvor verdensstjernen Robert Pattinson, der især er kendt fra 'Twilight'-filmene, selv løfter sløret.

»Ja, jeg var der,« afslører Robert Pattinson, der befandt sig i Danmark i omkring tre dage, men dog ikke kan løfte meget af sløret for, præcis hvad han lavede.

Han kan dog sige, at han, ganske som spekulationerne dengang lød, befandt sig i Danmark sammen med den britiske mesterinstruktør Christopher Nolan, da han optog scener til sin kommende film 'Tenet'.

En film, der har været holdt så hemmelig, at få overhovedet ved, hvad den handler om. Man ved dog, at der er tale om en spionfilm, hvor der indgår tidsrejser.

Selv om Robert Pattinson kun nåede at være i Danmark i kort tid, er dommen dog klar.

»Jeg elsker Danmark,« lyder det fra skuespilleren.

Modsat andre kendisser, der besøger Danmark og ofte befinder sig i hovedstaden, så fik Pattinson lejlighed til at nyde den danske natur på Lolland.

Robert Pattinson var i september i Danmark for at filme.
Robert Pattinson var i september i Danmark for at filme. Foto: CHRIS DELMAS
Vis mere

»Jeg kan nærmest ikke huske, hvad vi lavede i Danmark. Men jeg husker, at vi var ude på landet, og at det var virkelig smukt. Jeg tog til stranden, mens jeg var der, og det var virkelig cool,« siger han.

Grunden til, at han nærmest ikke kan huske, hvad han lavede i Danmark, hænger sammen med de mange lande, skuespilleren har besøgt i forbindelse med filmen.

Robert Pattinson var nemlig også et par dage i Norge for at indspille filmen med den britiske instruktør, der er kendt for 'Dark Knight'-trilogien om superhelten Batman og film som 'Dunkirk' og 'Inception'.

»Vi har været i så mange forskellige lande,« påpeger Robert Pattinson, der har været i syv forskellige lande for at filme.

Instruktøren Christopher Nolan er blandt andet kendt for sin Batman-trilogi med Christian Bale.
Instruktøren Christopher Nolan er blandt andet kendt for sin Batman-trilogi med Christian Bale. Foto: Anne-Christine POUJOULAT
Vis mere

»Jeg er stadig i gang med at optage den nu,« fortæller den 33-årige skuespiller, der dog ikke kan sige meget om den film, han arbejder på.

»Jeg kan ikke rigtigt snakke om, hvad filmen handler om, men der var bogstaveligt talt så mange scener i filmen, hvor jeg tænkte, at de var helt ufattelige,« siger Pattinson og tilføjer, at der er tale om et 'kæmpestort og besynderligt dristigt' projekt.

Druk og onani

Robert Pattinson havde sin debut i 'Harry Potter'-filmene som Cedric Diggory og fik stjernestatus, efter han medvirkede i 'Twilight'-filmene som vampyren Edward Cullen.

I dag er han en alsidig skuespiller, der er aktuel i arthousefilmen 'The Lighthouse'.

Robert Pattinson slog for alvor igennem med sin rolle i teenagefilmene 'Twilight'.
Robert Pattinson slog for alvor igennem med sin rolle i teenagefilmene 'Twilight'. Foto: HANDOUT
Vis mere

»Jeg elsker det mere og mere,« siger Robert Pattinson om at spille skuespil.

»Da jeg lavede 'Harry Potter', vidste jeg ikke, at det ville blive tilfældet. Det skete tilfældigt, og det var sjovt, men jeg tænkte ikke, at jeg 15 år senere ville være så begejstret for hvert eneste job, jeg får.«

I 'The Lighthouse' spiller Robert Pattinson over for Willem Dafoe. De spiller to mænd, der er alene på en ø for at passe et fyrtårn i 1890'erne, og de bliver mere og mere vanvittige – og drikker sig ofte fulde.

»Nej!« siger Robert Pattinson bestemt om sit forhold til at drikke på filmoptagelserne.

»Jeg har prøvet at være fuld i 'Water for Elephants', og det er umuligt. Jeg havde ikke engang replikker i den scene, og derfor gjorde jeg det, men man bliver bare så paranoid over, at alle dømmer én, og det fungerer ikke.«

Robert Pattinson har desuden flere scener, hvor han onanerer.

»Jeg må hellere holde op med at snakke om det,« siger Robert Pattinson og ler.

»Hver eneste overskrift lyder: 'Robertson nægter at holde op med at spille den af'.«