Vennerne bag den folkekære dj og radiovært Master Fatman har startet en forening for at indsamle penge til hans efterladte familie.

Det skriver programchef på Radio24syv, Mikael Bertelsen, der deler et billede fra foreningen 'Morten Lindbergs Venner' på Instagram.

»Hvis man har følt sig beriget af Morten, eller Master Fatman, mens han levede, - så er det payback-time,« siger radio24syv's programchef, Mikael Bertelsen om indsamlingen til B.T.

'Den 26. marts forlod han det liv, som han elskede højt, og med sin pludselige død efterlod han sin kone og fem børn. Morten Lindberg er her ikke længere til at forsørge sin famlie,' lyder det blandt andet i opfordringen fra foreningen.

De beskriver sig som 'En forening for alle, som savner Morten'.

Morten Lindberg, der i folkemunde gik under navnet Master Fatman, døde d. 26. marts, 53 år gammel.

Han efterlader sin hustru, Herminia, og parrets fire små børn samt en voksen søn fra et tidligere forhold.

Det er dem, foreningen eftersigende gerne vil slå ring om og støtte, lyder det fra Mikael Bertelsen. Og det er noget, hans fans og de musikalske kredse har efterspurgt.

»Der har været et stort behov hos folk, som gerne vil give tilbage for det, Morten har givet dem i hans virke,« siger Mikael Bertelsen.

Morten Lindberg var inden sin død radiovært på Radio24syv, hvor han havde lørdagsprogrammet 'Croque Monsieur'.

Den folkekære dj skal bisættes fra Helligaandskirken lørdag 13. april, hvor familien har opmuntrer alle deltagende til at møde op i farverigt tøj - helt i Morten Lindbergs ånd.

B.T. har forsøgt at få kommentarer fra vennerne bag foreningen, men det er endnu ikke lykkedes.