Det engelske kongehus har efterhånden haft tid til at vænne sig til at blive gengivet i tv-serien 'The Crown', og nu er tiden altså kommet for de svenske kongelige. De skal nemlig også være omdrejningspunkt i et tv-drama.

Noget, der ikke alene bliver hilst velkommen med en uforbeholden glæde. Det skriver Dagens Nyheter.

Til spørgsmålet om, hvorvidt en sådan serie bringer angst eller uro med sig, lyder svaret således fra hoffets informationschef, Margareta Thorgren:

»Jeg kan svare generelt: Tror, at der altid findes en uro hos de personer, hvis liv skal filmatiseres.«

Arkivfoto af den svenske konge fra oktober 2020.
Arkivfoto af den svenske konge fra oktober 2020. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Hun har været i dialog med forfatteren bag serien, Åsa Lantz, om, hvad planerne for projektet er. Tv-serien skal ende som en dramadokumentar.

Derfor håber informationschefen også, at de dele, der bliver dokumentariske, kommer til at ligge meget tæt på sandheden, mens at man accepterer, at der er et større spillerum, hvad angår dramadelen.

Om kongehuset direkte hilser den kommende serie velkommen, lyder svaret kort og kontant fra Margareta Thorgren.

»Det får vi at se, når den bliver sendt.«

Den svenske konge, som serien i særdeleshed kommer til at dreje sig om, har haft flere sager, som betegnes som skandaler.

Blandt andet er der en kendt sangerinde, som tidligere har påstået at have været monarkens elskerinde, ligesom at der flere gange har været historier om kongen på stripklub.

Den nye serie, som den svenske kanal TV4 sammen med streamingtjenesten Cmore står bag, følger kong Carl XVI Gustaf fra tronarving, til han sidder som konge.

»Vi vil portrættere en person, som trænes til at være noget, han ikke er,« lyder det fra Josefine Tengblad, dramachef på TV4 og C more, til det svenske medie.