Det er ikke altid lige nemt at få renset fødderne, når man i den grad har trådt i spinaten.

Det må Tobias Hamann fra DR-programmet 'Den Store Bagedyst' sande, efter han - for anden gang - har forsøgt at undskylde et Instagram-opslag, der for et par dage siden landede ham i en regulær shitstorm.

I det omtalte opslag delte han et billede, hvor han var iført en rød kjole. Til billedet skrev han blandt andet, at det undrede ham, hvordan det var lykkedes ham at 'ende som appelsinjonglerende trans i sin kærestes blomstrede sommerkjole.'

Tobias Hamanns brug af ordet 'trans' fik mange op i det røde felt og medførte blandt andet, at møbelfirmaet Formel A fyrede Bagedyst-kendissen fra et samarbejde med øjeblikkelig virkning.

Allerede søndag røg Tobias Hamann til tasterne for at undskylde sin formulering.

I et opslag understregede han, at han burde have skrevet 'transvestit' i stedet for 'trans', som refererer til transkønnede. Herefter pointerede han, at opslaget kun var 'seks bogstaver fra at være rigtig godt'.

Undskyldningen blev dog ikke modtaget helt uden kritik, og nu har tv-kendissen så forsøgt sig endnu engang. Men ak, heller ikke denne gang slipper Tobias Hamann uskadt fra internetkrigernes kommentarer.

I sin nye undskyldning begår han nemlig den fejl at skrive, at det at være transkønnet er en seksuel orientering, hvilket mange er lynhurtige til at påpege er forkert, da transkønnet er en kønsidentitet.

'Hvis du gerne vil vise, at du er blevet klogere, så ville det være fedt, hvis du tjekkede, hvad LGBT egentligt står for i denne sammenhæng. At være trans har modsat det at være bøsse, lesbisk eller biseksuel ikke noget med en seksuel orientering at gøre,' skriver en bruger blandt andet.

Tobias Hamann er dog lynhurtig til at - endnu engang - beklage og skriver i en story, at 'dagens lektie er, at trans intet har med en seksuel orientering at gøre'.

Det virker dog til, at Tobias Hamann langsomt har fået flere støtter i shitstormen.

I sin undskyldning (som kan ses i bunden af artiklen) skriver han blandt andet, at 'LGBT-sjæle er udsatte', og at de skal 'omfavnes og elskes', men at det kræver, at de tør lukke uvidende folk ind uden at 'blive stødt og gå til angreb fra første ord'.

Og det har fået flere til at rose Bagedyst-kendissen for at gå op imod den såkaldte 'krænkelseskultur'.

'De er mennesker som alle andre og skal da ikke tages mere hånd om end andre. Folk skal blot stoppe med at føle sig krænket over ord, de ikke ved, om er sagt for at gøre skade', skriver en følger blandt andet.

'Har du husket at blive krænket i dag?', skriver en anden sarkastisk.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Tobias Hamann om de seneste dages shitstorm, men det har ikke har været muligt, da han holder pinseferie, oplyser hans presseansvarlige.