»Gudskelov har der da været en masse mænd, der har forsøgt at forføre mig! Og mange med stort held! Men det har jeg aldrig været fornærmet over. Det var da meget naturligt, jeg så jo vanvittig godt ud.«

Sådan siger Ulla Terkelsen i et nyt stort interview med Alt for Damerne, som i juli besøgte udenrigskorrespondenten og hendes kollega Stéphanie Surrugue i Frankrig.

I interviewet, der først netop er udkommet, men som er lavet før den sexisemedebat, der den seneste måned har taget fart herhjemme, taler de to korrespondenter, som har kendt hinanden i knap 20 år, blandt andet om, at »det er et misforstået kvindesyn at tro, at man ikke kan gå vildt meget op i sit ydre og samtidig læse bøger om storpolitik«.

Stéphanie Surrugue spørger blandt andet Ulla Terkelsen om, hvorvidt hun er feminist, hvortil den 76-årige journalist påpeger, at hun ikke mener, at der bør være så meget fokus på køn.

»Jeg ved godt, at mange kvinder har været i situationer, hvor de har følt sig truet. MeToo og alt det her,« siger hun og fortsætter:

»Men jeg har set lige så mange kvinder, der har kastet sig over deres mandlige chefer. Og hvis cheferne afviste dem, var det så derfor, de ikke fik en forfremmelse? Jeg tror, man kan fokusere så meget på problemstillingen 'mand-kvinde', at den efterhånden bliver meningsløs.«

I interviewet får Ulla Terkelsen også nævnt, at hun mener, at det vigtigste på arbejdspladsen er, hvorvidt man er god til sit job eller ej – og at dette gælder, uanset om man er mand eller kvinde.

Interviewet er udkommet i kølvandet på den sexismedebat i mediebranchen, som Sofie Linde startede, da hun fra scenen til Zulu Comedy Galla i slutningen af august fortalte, at en 'stor tv-kanon' havde forsøgt at true hende til et blowjob.

Alt for Damernes artikel har derfor fået stor opmærksomhed på deres Facebook-side, hvor især Ulla Terkelsen deler vandene.

Nogle mener, at hendes udtalelser er 'befriende', og at 'hun er for sej', mens andre påpeger, at hun sammenligner uskyldig flirt med deciderede krænkelser.

'Det handler ikke om at blive forført, når man trues med fyring, hvis man siger nej,' skriver en læser for eksempel.

'Det er da dejligt for Ulla Terkelsen, at hun har fået den opmærksomhed, hun gerne vil have. Det er bare ikke dét, MeToo handler om. Det handler om at få opmærksomhed, man ikke er interesseret i, magtmisbrug, overgreb og deciderede kriminelle handlinger,' skriver en anden.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Ulla Terkelsen, men hun har ikke ønsket at medvirke.