Sexisme i mediebranchen.

Det har været emnet for en lang række overskrifter, siden Sofie Linde fra scenen ved 'Zulu Comedy Galla' fortalte, hvordan hun var blevet udsat for sexisme under en DR-julefrokost.

Nu tager også Signe Svendsen bladet fra munden og fortæller, hvordan den slags ikke kun sker i mediebranchen.

I et langt opslag på Instagram skriver den 45-årige sangerinde, der slog igennem, da hun var en del af Rollo & King, at musikbranchen døjer med de samme problemer.

'Det er nu, alle brancher kan gribe muligheden for at stoppe sexisme, om den så er grov, 'hyggelig' eller indbygget', skriver sangerinden.

Herefter fortæller hun om en episode, der fandt sted, da hun som ung sangerinde sang kor på andres sange for at tjene lidt ekstra ved siden af SU'en.

En dag skulle hun synge kor for et band, der lige havde skrevet kontrakt med et større pladeselskab. På et tidspunkt var der så varmt i sangboksen, at Signe Svendsen så sig nødsaget til at smide trøjen, således at hun stod i T-shirt.

'Et stykke tid efter er jeg sammen med bandet igen, og dér siger de på en sådan tøhø-agtig måde, at produceren havde skruet op for varmen i sangboksen den dag. At han havde fortalt de andre om det her trick, han brugte, for at få kvindelige sangere til at smide tøjet, imens de arbejdede,' skriver Signe Svendsen i sit opslag.

'Jeg kan huske, at jeg blev stille…. og forvirret, fordi jeg kunne høre på de andre, at det åbenbart var sjovt, og fordi jeg ikke helt forstod, hvorfor de ikke havde sagt noget til ham. Hver eneste gang historien blev taget frem (det skete tit), prøvede jeg at grine med, men indeni blev jeg bare flov og følte mig både dum og lille.'

Signe Svendsen skriver endvidere, at hun ved, at der har været og sikkert stadig er mennesker, der er 'mindst lige så klamme som ham produceren'.

'Men det behøver der ikke være. Hvis du er ny og gerne vil musikken, skal du møde en kultur, der bygger på respekt og professionalisme. Og du skal vide, at du kan sige fra,' afslutter hun.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Signe Svendsen.