Den amerikanske tv-stjerne Lori Loughlin måtte hive den helt store pengepung frem onsdag, efter en føderal domstol i Los Angeles satte hendes kaution til én million amerikanske dollar svarende til 6,5 million danske kroner.

Ifølge mediet The Orange County Register fik skuespilleren lov til at rejse til Vancouver i Canada, hvor hun skal arbejde på en film til og med november.

Men i december bliver den 54-årige skuespillers pas beslaglagt af myndighederne. Hun og ægtemanden er sigtet for at have spenderet 500.000 amerikanske dollar på bestikkelse for at få parrets to døtre ind på University of Southern California.

Hun er en ud af en række rige amerikanske forældre, der står sigtet for at have bestukket personer i det amerikanske universitets-optagelsessystem for at få deres børn optaget på eliteuniversiteter.

Her ses en retstegning af Lori Loughlin.
Her ses en retstegning af Lori Loughlin. Foto: Stringer .
Vis mere

Bedrageriet skal være foregået på to forskellige måder. Forældrene har snydt ved at få deres børn til at figurere som sportsfolk i optagelsesprocessen.

Og sportsstuderende får helt særlige vilkår under deres uddannelsesforløb. Problemet er bare, at lige netop deres børn ikke har nogen særlige sportskompetencer.

Derudover er der angiveligt også blevet snydt med de adgangsgivende prøver til universiteterne.

Og der er tale om en række prominente amerikanske uddannelsesinstitutioner heriblandt Georgetown University, Stanford University, UCLA, University of San Diego, USC, University of Texas, Wake Forest og Yale.

FBI har angiveligt optagelser af telefonsamtaler mellem Loughlin og 'Desperate Housewives'-stjerne Felicity Huffmann, der også er sigtet i sagen. Her taler de med en person, der samarbejder med myndighederne.

Lori Loughlin.
Lori Loughlin. Foto: Danny Moloshok
Vis mere

Der er dog ingen af de optagede studerende fra uddannelsesinstitutionerne, som er sigtet i sagen. Det er kun forældrene og to ansatte, som behandler ansøgninger, der efter sigende er blevet betalt af William Singer, som angiveligt står bag bedrageriet.

Felicity Huffman, der er gift med skuespiller William H. Macy, har to døtre sammen, hvoraf den ældste altså angiveligt skulle snydes ind på sin uddannelse.

I alt er 44 mennesker sigtet i sagen, hvor der er blevet betalt 25 millioner amerikanske dollars, over 165,4 millioner danske kroner, af forældre, som giver udtrykket 'curlingforældre' en helt ny dimension.

Forældrene har ifølge anklagerne betalt Singer imellem 15.000 og 75.000 dollars, svarende fra lidt over 99.000 danske kroner til lidt over 426.000 danske kroner.

»Forældrene er de egentlige bagmænd i den her svindel,« sagde anklager Andrew E. Lelling på et pressemøde tirsdag:

»De rigtige ofre for denne sag er de hårdtarbejdende studerende, som blev snydt i optagelsesprocessen af meget mindre kvalificerede studerende og deres familier, som købte sig adgang.«

Anklageren har udtalt, at sagen er den største af sin slags i amerikansk historie.