Puk Elgård er blevet misbrugt i en falsk reklame på Facebook, som skal sælge skønhedsprodukter.

I eksemplet, som kendissen har delt på sin Instagram-profil, er det ret nemt at se, at folkene bag ikke har rent mel i posen.

For i stedet for sit normale navn, så går tv-værten under navnet 'Puke' i den falske reklame, der som bekendt betyder 'bræk' på engelsk.

I reklamen er der et citat skrevet på dårligt dansk, der slutter med teksten '... sagde Puke', men det finder Puk Elgård sig ikke i.

»Det eneste Puke sagde var “pis af med jeres falske reklamer.” Kæft hvor er den dårlig og faktisk virkelig sjov.« skriver hun på sin Instagram-profil.

Overskriften for den falske reklamer er 'Mit nye udseende reddede min karriere,' og netop den tekst lignede meget én i en falsk reklame, som realitystjernen Geggo blev udsat for forleden.

Hun har kommenteret med smileyer, der græder af grin over Puk Elgårds 'Puke'-opslag.

Sikkerhedsekspert fra firmaet CSIS Peter Kruse fortæller, at det desværre er et almindeligt problem, man ser igen og igen.

Kendisserne kan ikke gøre så meget, for det er Facebook, der kan gøre en forskel.

Internetgiganten har dog en økonomisk interesse i, at denne slags reklamer lever videre, siger han.

»Det er nogle knap så flinke folk, der står bag, og det er egentlig lige meget, om de forsøger at sælge kryptovaluta eller skønhedsprodukter, så er det en fællesnævner, at de snyder folk og sælger dårlige produkter.«

Han fortæller til B.T., at man ofte oplever, at folk bliver fanget ind i abonnements-karruseller, når de køber på sider, som de falske reklamer leder til.

Der er fire ting, man skal kigge efter, hvis man vil undgå at blive snydt.

Man skal læse det, der står med småt, man skal sikre sig at kontaktoplysningerne på siden giver mening, man skal se efter, om siden er certificeret med HTTPS-certifikat, og så skal man tjekke, at sproget ikke er dårligt dansk lavet i Google Translate, forklarer Peter Kruse.

»Det eneste, de her folk er ude på, er at rippe folk for penge,« slår eksperten fast.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Puk Elgård.