Dronningen af dansk film mødte dronningen af Danmark.

Da Trine Dyrholm for nylig havde premiere på sin nye film, 'Margrete den første', fik hun mulighed for at tale med Danmarks nuværende regent, dronning Margrethe den 2.

Dronning Margrethe er som bekendt yderst historisk interesseret, og da filmen var slut, bad hun derfor om at tale med Trine Dyrholm og instruktør Charlotte Sieling over et glas vin i et aflukket VIP-område.

»Vi havde et lille bord deroppe,« peger Trine Dyrholm op mod den øvre foyer, da B.T. møder den 49-årige skuespiller onsdag aften til 'James Bond'-premiere i Københavns Imperial-biograf.

Trine Dyrholm til James Bond-premiere på 'No Time To Die'.
Trine Dyrholm til James Bond-premiere på 'No Time To Die'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Vi talte, og det var meget, meget fornemt. Hun var virkelig glad for filmen,« fortæller Trine Dyrholm, der ikke har lyst til at komme nærmere ind på, hvad de talte om.

»Det virker lidt underligt at citere hende, men hun virkede meget begejstret. Absolut.«

Siden 'Margrete den første' havde premiere 16. september, har cirka 140.000 danskere set den i biografen, hvilket Trine Dyrholm er mere end tilfreds med.

»Jeg er meget overvældet over, at der er mange, der går i biografen og ser den,« lyder det fra Trine Dyrholm, der også kan juble over, at filmen er blevet indstillet som en af Danmarks tre mulige Oscar-kandidater.

Trine Dyrholm har mødt dronning Margrethe ved flere lejligheder. Her til kulturbal i 2016.  
Trine Dyrholm har mødt dronning Margrethe ved flere lejligheder. Her til kulturbal i 2016.   Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Efter at Thomas Vinterbergs 'Druk' i foråret vandt en Oscar for 'Bedste udenlandske film', står kampen i år om at blive det danske Oscar-bud mellem 'Margrete den første', Ole Bornedals krigsdrama 'Skyggen i mit øje' og den animerede dokumentarfilm 'Flugt'.

»Det er jo fedt, og det kunne være sjovt (at blive indstillet,« lyder det fra Trine Dyrholm, der tidligere har været Oscar-nomineret med filmene 'Hævnen' og 'En kongelig affære'.

»Jeg synes, det er tre skarpe kandidater. Jeg har ikke set 'Skyggen i mit øje' endnu, men jeg har set 'Flugt', og det er en fremragende film.«

Da B.T. som nævnt møder Trine Dyrholm ved gallapremieren på den nye 'James Bond'-film 'No Time To Die', er det oplagt at høre, om hun selv tidligere har været til casting på en 'James Bond'-film.

»Nej, det har jeg desværre ikke. Men jeg har siddet i jury med Barbara Broccoli (James Bond-producer, red.) i Berlin, og det dufter da af det,« fortæller Trine Dyrholm, der trods sin status som dronning af dansk film altså endnu har den store Hollywood-oplevelse til gode.