En gravid servitrice blev fyret fra sin arbejdsplads, efter Jamie Oliver-imperiet er gået konkurs. Hvis hun vidste det, havde hun aldrig overvejet at få et barn. Nu kalder hun Jamie Oliver for 'egoistisk'.

20-årige Kath Dyson fra Cambridgeshire i Storbritannien fik en email fra Jamie Oliver, der informerede hende om, at hun ikke længere havde et arbejde. En halv time efter kom nyheden officielt frem om, at hele kendis-kokkens kæde var faldet sammen.

Derfor mistede den vordende mor sine seks måneders barselsløn, som svarede til 90 procent af hendes normale løn samt fem ugers ferie, som hun havde gemt til sin barsel, så hun kunne bruge mere tid sammen med sin søn.

Kath Dyson er derfor bange for, at hun ikke når at få et andet arbejde, da hun har termin om kun to måneder. Hun kalder Jamie Oliver for 'egoistisk'.

Hendes kæreste, 21-årige Ben Pattison, som arbejder i den britiske kæde 'Marks and Spencer' i Cambridge, har ikke råd til at betale deres husleje og alle deres regninger alene.

Hendes kæreste, som hun har dannet par med i to år, tjener omkring 9300 danske kroner om måneden. Det skal også dække deres husleje. Den koster alene 6850 danske kroner.

»Jeg føler mig bedraget. Jeg har altid elsket og støttet hans firma, og det har min familie også. Men nu føler jeg mig bare svigtet. Jeg sætter min lid til, at Jamie er i stand til at forsyne mig de seks måneder, jeg havde barsel med mit barn, og det kommer nu til at påvirke de seks første måneder af min søns liv.«

»Jamie har selv børn, så at han kan gøre det mod et andet menneske, hvordan kan han lade det ske?,« siger Kath Dyson ifølge DailyMail.

Her ses Kath Dyson og hendes kæreste, Ben Pattison. Foto: Kath Dyson, privat.
Her ses Kath Dyson og hendes kæreste, Ben Pattison. Foto: Kath Dyson, privat.
Vis mere

Med tårer i øjnene fortæller Kath Dyson også, at hun er bekymret for at blive mor nu. Hun elsker sin søn, men hun havde aldrig overvejet at blive gravid, hvis hun vidste, hvad der ville komme til at ske. Hun mener ikke, det er fair over for sin søn.

Hun mener, Jamie Oliver 'bør skamme sig'. Kath Dyson forstår ikke, hvorfor hun ikke er blevet advaret mod situationen og på den måde kunne have haft tid til at finde en anden udvej.

En ekspert har også udtalt, at Jamie Oliver-imperiet aldrig har været særligt succesfuldt, og at de røde alarmer allerede burde have blinket for flere år siden.

Ifølge Daily Mail har firmaet mistet flere penge på blot ét år, end det nogensinde har omsat for.

I 2017 mistede Jamie Oliver 29 millioner pund på sin forretning - svarende til lidt mere end 245 millioner danske kroner.

Kath Dyson fortæller, at hun ikke er overrasket over, at det gik dårligt for Jamie Oliver's forretning, da restauranten, hun arbejdede i, ofte var tom for mennesker.

43-årige Jamie Oliver selv har også sat nogle ord på, hvordan det føles, at hele hans imperium nu er faldet til jorden.

Han føler sig 'knust' og 'frygteligt ked af det'.

Jamie Olivers kendte restaurant 'Jamie's Italian' lukker også. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Jamie Olivers kendte restaurant 'Jamie's Italian' lukker også. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

'Jamie Oliver Holdings Ltd' er et paraplyfirma, hvor han har flere andre virksomheder. Her tjente han over 270 millioner kroner sidste år.

Men restauranten 'Jamie's Italien' var også var tæt på at kollapse for kun to år siden, hvor Jamie Oliver i et interview afslørede, at han 'simpelthen var løbet tør for penge' og havde en gæld på flere millioner.

Der er indtil videre tre Jamie Oliver-restauranter tilbage. De risikerer dog også at lukke, hvis der ikke bliver fundet nogen købere.

1300 personer står nu uden job, ligesom Kath Dyson.