Fredag skal den kendte amerikanske tv- og michelinstjernekok Mario Batali for retten i Boston.

Det skyldes, at han er tiltalt for at have krænket en kvinde i 2017.

Det skriver Boston Globe, der samtidig oplyser, at det er den samme kvinde, som har indledt et civilt søgsmål mod Batali.

Ifølge retsdokumenter skete episoden 31. marts 2017. Her mødte kvinden den kendte kok på restaurationen Towne Stove and Spirits, mens hun var ude for at spise med en ven.

Kvinden faldt i snak med Batali, der ifølge hendes forklaring virkede beruset. Det gjorde hun, efter han opdagede, at hun i smug forsøgte at tage et billede af ham. Han tilbød hende at få taget en selfie sammen.

Hun har forklaret til politiet, at han lagde armen om hende og tog hende på brystet.

Derefter begyndte han at kysse hende i ansigtet, og han rørte hende i skridtet.

Selvom hun forsøgte at trække sig væk fra kokken, fortsatte han med at trække hende til sig.

Hun påstår desuden, at han tilbød hende at tage med på et hotelværelse. Det takkede hun også nej til. Herefter forloden hun stedet.

Den 58-årige koks advokat udtaler til Boston Globe, at der ikke er hold i anklagerne, og de forventer, at han bliver frikendt.

Mediet skriver, at han risikerer op til 2,5 års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.

I december 2017 blev Mario Batali anklaget af fire tidligere kvindelige ansatte for, at han har opført sig grænseoverskridende over for dem. Han undskyldte.

»Denne opførsel var forkert, og der er ingen undskyldninger. Jeg tager det fulde ansvar, og jeg er dybt ked af enhver smerte, ydmygelse eller ethvert ubehag, jeg måtte have påført mine kolleger, ansatte, kunder, venner og familie,« sagde Batali, da anklagerne kom frem.

Han trak sig samtidig fra sine michelinstjerne-restauranter Babbo og Del Posto. Han blev også fyret fra sit job hos den store tv-kanal ABC, som han også arbejdede for på daværende tidspunkt.

Der har også været tre andre kvinder, som har beskyldt stjernekokken for voldtægt og andre overgreb. Myndighederne i New York efterforskede anklagerne, men besluttede ikke at rejse tiltale mod kokken.

Forældelsesfristen var udløbet på to af sagerne, og politiet mente ikke, at de havde nok beviser til at kunne rejse tiltale i den tredje.