»Jeg vil gerne tro på, at Buddy kan blive ædru og fokusere på skuespillet, men der er en risiko for, at han ender med at dø eller ender på gaden.«

Sådan lyder det fra filminstruktør Cameron Van Hoy, og manden, han taler om, hedder Buddy Duress. En skuespiller med et talent, som for bare to år siden var spået en stor karriere.

Det er nok også de færreste, der kender Buddy Duress, for Buddy ender hele tiden i fængsel, og det har sat en stopper for succesen.

I 2017 medvirkede han i filmen 'Good Time' sammen med store stjerner som Robert Pattinson, og da komiker og skuespiller Pete Davidson så hans skuespilpræstation, erklærede han sig som fan af Duress og spurgte ham, om han ikke også ville spille med i en af hans film.

Cannes Film Festival i Cannes, 2017
Cannes Film Festival i Cannes, 2017 Foto: LOIC VENANCE
Vis mere

Det kunne dog ikke lade sig gøre, for på det tidspunkt sad Duress i fængsel for tyveri, skriver News.com.

Van Hoy besøgte dengang Duress i fængslet, og her skal Duress efter sigende have udtalt, at han kunne have været ude og spille en stor rolle, men i stedet sad han dér: i Rikers, New Yorks fængsel, der ligger på en ø ud for New York:

»Han spurgte mig, om jeg troede, at han kunne få en chance mere i 'showbiz'. Hvis ikke, sagde han, kunne han lige så godt skyde sig selv nu,« fortæller Van Hoy om besøget og fortsætter:

»Han er en vanvittig talentfuld skuespiller, men han bliver nødt til at fokusere på skuespillet i stedet for at 'hustle' på gaden.«

Buddy Duress har blandt andet spillet sammen med Robert Pattinson og var spået en stor karriere.
Buddy Duress har blandt andet spillet sammen med Robert Pattinson og var spået en stor karriere. Foto: VALERY HACHE
Vis mere

Det er heller ikke første gang, Buddy Duress har været i fængsel. Han sad også i Rikers for et årti siden. Dengang også for tyveri.

Siden har han været inde og ude af fængslet omkring 10 gange. Fængslet for alt fra besiddelse af heroin til identitetstyveri.

Da hans store gennembrud, filmen 'Heaven Knows What', blev vist første gang til New York Film Festival i 2014, måtte han da også melde afbud til premieren, fordi han sad i fængsel.

Men selv fra sin fængselscelle har Duress formået at fastholde filmbranchens interesse.

Rikers Fængslet i New York, som filminstruktører drager til, for at caste Buddy Duress, når han er i fængsel.
Rikers Fængslet i New York, som filminstruktører drager til, for at caste Buddy Duress, når han er i fængsel. Foto: ANDREW GOMBERT
Vis mere

I 2016 besøgte en filminstruktøren Dustin Guy Defa ham i fængslet for at caste ham til sin film. En rolle, Buddy Duress da også fik.

Sidst, Duress var tilbage i New Yorks fængsel, var i januar, og da var det hans mor selv, der anmeldte ham for at stjæle check fra hende samt for at forfalske hendes underskrift og med den hæve et beløb på 3.000 dollar, svarende til 20.000 danske kroner.

Buddy Duress har desuden truet med at brænde sin mors hus ned, og nu har hun tilhold mod sin søn. Til det har Buddy Duress udtalt på en telefonlinje fra Rikers fængsel, at han ikke bebrejder hende, for han synes heller ikke selv, at han er let at leve sammen med.

En, der ikke tog fængslingen så pænt i januar, var instruktøren Cameron Van Hoy, for Duress medvirkede i hans film, 'Flinch', og optagelserne til filmen var ikke færdige, da Duress – igen – blev fængslet.

Buddy Duress i 2017 under en pressekonference for filmen 'Good Time'.
Buddy Duress i 2017 under en pressekonference for filmen 'Good Time'. Foto: Laurent EMMANUEL
Vis mere

Det fik Van Hoy til, desperat, at overbevise Duress' mor om at betale halvdelen af den fængsledes kaution.

Selv betalte han den anden halvdel. Sammenlagt betalte de 1.300 dollar, svarende til næsten 9.000 danske kroner for, at Duress kunne blive løsladt, så filmen kunne blive færdig.

Færdig blev den da også, men den 2. august måtte Buddy Duress – skuespiltalentet, der ikke kunne holde sig ude af fængslet – igen ind og sidde i Rikers.

Det har fået Van Hoy til at udtale, at han ikke er helt sikker på, at det var en god idé at caste Duress. Selv siger Duress nu, at han er færdig med kriminalitet og fængsel. Og når han kommer ud, vil han endelig fokusere helt på sin skuespilkarriere.