»Hold kæft, hvor er jeg bare grim og klam.«

Sådan tænkte Sofie Linde om sin egen krop, efter hun havde født sit første barn, datteren Trine.

I et interview med Alt for Damerne afslører den garvede 'X Factor'-vært, at hun i tiden efter fødslen for første gang i sit liv oplevede, at hun ikke brød sig om sin egen krop.

Under graviditeten tog hun omkring 40 kilo på, og det var ikke alle kiloene, der forsvandt, efter hun havde født.

Sofie Linde på scenen til 'Zulu Comedy Galla 2020', hvor hun afslørede, at hun var gravid med sit andet barn.
Sofie Linde på scenen til 'Zulu Comedy Galla 2020', hvor hun afslørede, at hun var gravid med sit andet barn. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Der var derfor en masse tøj, som Sofie Linde kunne passe inden graviditeten, som hun ikke længere kunne presse sig ned i, hvilket overraskede hende.

»Jeg havde jo regnet med, at jeg kunne passe alt mit tøj efter fødslen, for jeg havde ikke forstået, at den der mave ikke bare forsvinder, når barnet er kommet ud, og at jeg blev ved med at være stor,« siger Sofie Linde til Alt for Damerne.

Hun fortæller også magasinet, at hun havde brændt sit graviditetstøj, fordi hun var træt af det, og at hun derfor pludselig stod uden noget tøj, hun kunne passe.

Derfor tog hun på shoppingtur med sin mor for at fylde klædeskabet op igen, men den tur var bestemt ikke en succes.

Det var nemlig her, at hun kiggede sig selv i spejlet og for første gang tænkte, at hun ikke kunne lide sin egen krop. Heldigvis formåede Sofie Lindes mor dog at få sin datter på bedre tanker.

»Jeg var inde og prøve tøj sammen med min mor, og så siger jeg: 'Hold kæft, hvor er jeg bare grim og klam, og jeg kan ikke lukke noget',« siger Sofie Linde og fortsætter:

»Og så siger min mor bare: 'Sådan der skal du ikke snakke til min datter'. Og dét satte sig faktisk ret seriøst i mig. For sådan ville jeg jo aldrig tale til andre mennesker. Jeg ville kun tale sådan til mig selv, og hvorfor egentlig det? Det havde jeg svært ved overhovedet at forstå.«

Sofie Linde fortæller videre, at hun efterfølgende begyndte at gøre en dyd ud af at rose sig selv og fokusere på de ting, der er vigtige - såsom om hun er en god mor, en god kone og god veninde.

Når hun gør det, går hun nemlig ikke længere lige så meget op i, om hun har lidt appelsinhud eller lidt ekstra kilo på sidebenene.