»TV 2 ville ikke engang give mig halvdelen af Blachmans løn.«

Sådan lød det fra Sofie Linde, da hun i sidste uge stod på scenen som vært på dette års 'Zulu Comedy Galla'.

En udtalelse, som i den grad satte debatten om ligestilling og ligeløn i mediebranchen i kog.

Men ifølge Sofie Linde var det slet ikke hendes hensigt kun at sætte fokus på kvindelige tv-værter – og hendes arbejde i den gode sags tjeneste er slet ikke færdigt. Det siger hun til TV 2.

»Min forpligtelse nu er at forsøge at tage elevatoren op til øverste etage, så det her ikke kun bliver en tale, der omhandler kvinder i mediebranchen, men som omhandler kvinder i det hele taget,« siger hun.

Sofie Linde gav sin dundertale onsdag aften i sidste uge.

Her stod hun foran nogle af landets bedste komikere og fortalte, at hun til sin lønsamtale på TV 2 bad om at få halvdelen af Thomas Blachmans løn, hvilket tv-stationen afslog, hvorefter de sagde, at hun trods afslaget alligevel ville blive den bedst betalte kvindelige vært.

Det fik efterfølgende TV 2-programdirektør Lotte Lindegaard til at udtale til Journalisten, at hun ikke kunne genkende Sofie Lindes beskrivelse af lønforhandlingerne.

Men Sofie Lindes kritik er bestemt ikke faldet til jorden af den grund. Mandag valgte kulturminister Joy Mogensen nemlig at bede bestyrelsesformændene for DR og TV 2 forklare, hvordan de aflønner mandlige og kvindelige værter.

Men Joy Mogensens anmodning er altså ikke nok, mener Sofie Linde. Hun siger til TV 2, at manglende ligestilling er et generelt problem og ikke noget, der kun manifesterer sig i mediebranchen.

'X Factor'-værten påpeger, at hun er forundret over, at der ikke er mere fokus på løngabet mellem mænd og kvinder. Et løngab, der ifølge Danmarks Statistik lyder, at mænd i gennemsnit tjener 12,7 procent mere end kvinder.

»Hvorfor er det ikke en super-hot sag? Hvorfor er det ikke noget, man går til valg på? Hvorfor er det ikke noget, vi bare får styr på? Det er det, jeg ikke forstår,« siger hun til TV 2.

B.T. var i sidste uge i kontakt med musikproducer Mich 'Cutfather' Hedin Hansen, der selv var dommer på 'X Factor' i 2011 og 2012 sammen med netop Thomas Blachman.

Han udtalte i den forbindelse, at han ikke forstår, hvordan Sofie Linde overhovedet har kendskab til Thomas Blachmans løn.

»Der var rimelig vandtætte skotter omkring, hvad hver især fik. Det står i kontrakten, at man ikke må diskutere, hvad man får,« sagde han.

»Jeg er sikker på, der er forskellige lønninger på 'X Factor', men jeg hverken håber eller har indtryk af, at det handler om køn. Men når man ikke ved, hvad de andres beløb er, så ved man selvfølgelig heller ikke, om man har solgt sig selv for dyrt eller billigt,« fortsatte han.