Siden Sofie Linde i sidste uge løb med al opmærksomheden ved 'Zulu Comedy Galla', har hun måttet se sin tale om ligestilling og MeToo debatteret vidt og bredt.

I torsdagens udgave af 'Go' Morgen P3' fortæller den 30-årige tv-vært, at det til at begynde med var svært at forstå de mange reaktioner. Hun følte, at hun stod alene med det hele, men lærte så hurtigt at ignorere alt, hvad der blev sagt og skrevet om hende, og overlod det til sin manager at sortere i alle henvendelser.

»Jeg kan kigge mig selv i spejlet hver eneste morgen med god ro i maven, og det er jeg nødt til at fokusere på og stå ved, ellers taber jeg mig selv i det her, og så ender det jo med at være spildt,« lyder det fra Sofie Linde, der understreger, at det ikke er, fordi man skal have ondt af hende.

»Man skal ikke have ondt af mig. Jeg har selv sat røven i klaskehøjde, men hvis nogen tror, at jeg gør det for opmærksomhed, så skulle de bare vide, at det havde været meget nemmere at lade være.«

Sofie Linde på scenen ved 'Zulu Comedy Galla' 2020, som afholdes i Operaen i København, onsdag 26. august 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)
Sofie Linde på scenen ved 'Zulu Comedy Galla' 2020, som afholdes i Operaen i København, onsdag 26. august 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

I radioprogrammet bliver hun spurgt, hvilke overvejelser hun havde gjort sig i forhold til at tale om ligestilling og sexchikane i et comedy-show.

Her forklarer hun, at det er en tradition ved 'Zulu Comedy Galla', at værten holder en tale, der berører et politisk emne. Sidste år var temaet krænkelseskultur, og forrige år var det niqab-lovgivning, ridser hun op

Hun syntes derfor, det var oplagt at tale om ligestilling, når hun samtidig kun var den anden kvindelige vært i showets historie – den første var skuespiller Sidse Babett Knudsen i 2013.

»At det så skulle være så kontroversielt at tale om ligestilling, havde jeg virkelig ikke set komme. Men det bekræfter jo mig i, at det er noget, vi virkelig behøver at tage op, hvis vi ikke engang ved, hvorvidt vi er for eller imod ligeløn,« fortæller hun til P3.

Hun holder fast i ikke at ville sætte navn på den medarbejder i DR, der under en julefrokost for mange år siden truede med at ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun gav ham et blowjob.

Sofie Linde fortæller i radioprogrammet, at hun oven på reaktionerne faktisk er glad for sin beslutning, da hun føler, at det efterfølgende fokus har været helt forkert.

I stedet for en overordnet debat om ligestilling og sexisme føler hun, at det er blevet til en snak om Sofie Lindes person, og derfor forstår hun godt, at andre kvinder ikke har lyst til at stå frem med deres historier, fordi hun mener, det altid kommer til at handle om kvindernes troværdighed.

Sofie Linde tilføjer humoristisk til sidst i radioprogrammet, at hvis man ikke orker at høre mere om feminisme eller hendes tale, som hun vurderer kun fylder seks minutter af hele showet, så kan man let spole forbi, når man ser det (på TV 2 Play, red.).