Angelina Jolie og Brad Pitt annoncerede deres skilsmisse i 2016, og lige siden har de kæmpet om forældremyndigheden over deres seks børn.

Sagen så ud til at få sin afslutning i maj, da retten, efter Brad Pitts ønske, gav dem delt forældremyndighed.

Tingene blev dog vendt på hovedet, da Angelina Jolie appellerede dommen og dommeren John Ouderkirk, som hun ikke mente havde givet hende en fair retssag.

Og appelretten kom frem til, at John Ouderkirk havde været gal på den.

Blandt andet, fordi han tilbageholdte obligatoriske oplysninger om andre af sine retssager, hvor Brad Pitts juridiske hold var involveret, hvilket, ifølge appelretten, kunne så tvivl om Ouderkirks upartiskhed i sagen.

Dette betød også, at dommen om delt forældremyndighed blev rullet tilbage. Og så var det Brad Pitts tur til at appellere til Højesteret.

Han har dog ikke fået medhold. Det skriver People.

Denne beslutning vækker selvsagt ikke begejstring i Pitt-lejren.

Angelina Jolie sammen med fire ud af hende og Brad Pitts seks børn.
Angelina Jolie sammen med fire ud af hende og Brad Pitts seks børn. Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

»Appelrettens tidligere afgørelse baserede sig på et teknisk processpørgsmål. Højesterets afgørelse om ikke at revidere denne beslutning ændrer ikke på den ekstraordinære mængde af faktiske beviser, som fik retsdommeren – og de mange eksperter, der vidnede – til at nå frem til deres klare konklusion om, hvad der er i børnenes tarv,« lyder fra en repræsentant fra Brad Pitts juridiske hold.

Når Angelina Jolie ønsker fuld forældremyndighed, skyldes det, at hun ikke mener, at børnene er i sikkerhed hos eksmanden, som hun ifølge retsdokumenter har anklaget for at være voldelig i løbet af deres ægteskab.

Derfor udtrykker hun også stor glæde over Højesterets beslutning om at følge appelrettens dom om at lade forældremyndighedssagen gå om.

»Mrs. Jolie er fokuseret på sin familie og er glad for, at deres helbred ikke afgøres af uetisk opførsel,« siger hendes advokat og fortsætter:

»Som understreget af appelretten, prioriterer Californiens retsvæsen børnenes tarv og vil ikke tolerere at retten tilgodeser en parts interesser.«