Lyt til artiklen

»Bed for mig.«

Sådan skriver sanglegenden B.J. Thomas i et opslag på sociale medier, hvori han afslører, at han er blevet diagnosticeret med en alvorlig kræftsygdom.

Ifølge den 78-årige sanger, der er bedst kendt for sit hit 'Raindrops Keep Fallin' on My Head', er der tale om stadie fire-lungekræft, som er meget alvorlig.

I stadie fire har kræften – ifølge Netdoktor – spredt sig til lymfeknuder og/eller til lever, hjerne og knogler.

'Jeg vil benytte denne unikke mulighed til at vise min taknemmelighed til Gloria, min vidunderlige kone og min trofaste støtte i over 53 år, og til min familie, venner og fans,' skriver B.J. Thomas og fortsætter:

'Jeg er så velsignet, at jeg har haft mulighed for at lave og optræde med smukke sange i både pop, country og gospelmusik, og at jeg har fået lov til at dele disse sange med millioner af mennesker. Det eneste, jeg vil spørge jer om nu, er at bede for mig i denne svære tid, så min musik kan leve videre gennem jer.'

B.J. Thomas har vundet fem Grammyer i løbet af sin karriere, skriver Billboard.

Han har haft hele 26 hit på Billboard Hot-listen i perioden fra 1966 til 1983.

Hitsangen 'Raindrops Keep Fallin' on My Head' var hans første sang, der nåede førstepladsen på den prestigefyldte liste, hvor den nåede at blive liggende i fire uger.

Sangen er skrevet af Burt Bacharach og Hal David i 1969 til filmen 'Butch Cassidy and the Sundance Kid', og den vandt desuden en Oscar i kategorien 'Bedste originale sang'.

B.J. Thomas står desuden bag sange som 'I Just Can't Help Believing', 'Rock and Roll Lullaby', '(Hey Won't You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song', 'Whatever Happened to Old Fashioned Love' og 'New Looks From an Old Lover.'