Den amerikanske komedie 'Mrs Doubtfire' med Robin Williams i hovedrollen er én af historiens mest populære familiefilm.

Men der findes også en hidtil hemmeligholdt version, der er 'forbudt for børn'.

I filmen spiller Robin Williams en arbejdsløs skuespiller, der klæder sig ud som den kvindelige babysitter Euphegenia Doubfire for at komme tæt på sine tre børn, som han ikke må se efter en grim skilsmisse.

»Robin Williams var én af filmhistoriens mest talentfulde improvisationskunstnere. Og når vi havde optaget den officielle version af en scene, sagde han ofte: 'Tænd kameraet igen, og så kører jeg med klatten ('Then I'll run with it').«

Robin Williams døde i sit hjem 11. august 2014.
Robin Williams døde i sit hjem 11. august 2014. Foto: RON PHILLIPS / THE WALT DISNEY C - EPA
Vis mere

Sådan fortæller filmens instruktør, Chris Columbus, der også står bag juleklassikeren 'Alene hjemme', i et interview med bladet Variety.

I månederne efter biografpremieren i 1993 indtjente 'Mrs Doubtfire' knap tre milliarder kroner på verdensplan. Filmen slog alle rekorder.

Og siden Robin Williams' død i 2014 har der gået rygter om en helt speciel version af familiekomedien.

»Når Robin Williams var på slap line, var der ingen grænser. Og resultatet er bestemt ikke for børn. Og hvis vi skulle klippe en ny version, ville den helt sikkert blive 'R-Rated',« siger Chris Columbus.

Robin Williams som Mrs. Doubtfire.
Robin Williams som Mrs. Doubtfire.
Vis mere

Chris Columbus er dog ikke sikker på, om han vil lave en helt ny version af filmen og derved erstatte originalen. Instruktøren mener nemlig, at 'Mrs Doubtfire' er perfekt, som den er.

'Måske vil jeg lave en dokumentarfilm om tilblivelsen af 'Mrs Doubtfire' og så bare vise de aldrig før sete scener her,« siger Chris Columbus.