Rasmus Bjerg var sidste år medvært for Melodi Grand Prix, som blev holdt uden publikum, og oplevelsen var meget mærkelig.

Det fortæller han i radioprogrammet 'Det sidste måltid' på Radio4.

Duoen Ben & Tan løb af med sejren foran en tom Royal Arena og vandt pladsen som den danske repræsentant til Eurovision – som så sidenhen blev aflyst.

Hella Joof og Rasmus Bjerg styrede løjerne som showets værter, men opgaven var alt andet end let. Især, fordi de ikke måtte nævne baggrunden for den tomme sal.

»Vi måtte ikke tale om elefanten i rummet, det var det mest syrede. Vi måtte ikke snakke om det. Fuck mand … det var krisestyring på højeste niveau,« fortæller Rasmus Bjerg.

»Så ja, det var meget mærkeligt.«

Værterne Rasmus Bjerg og Hella Joof. Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena, København, lørdag den 7. marts 2020.
Værterne Rasmus Bjerg og Hella Joof. Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena, København, lørdag den 7. marts 2020. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Med vanlig sans for det humoristiske kalder skuespilleren det et brændemærke, der ikke er helet endnu.

Normalt er Melodi Grand Prix da også én stor fest, men den udeblev i den grad.

»Det var frygteligt, synes jeg. Virkelig forfærdeligt. Og alle var tavse bagefter. Ikke engang chefen kom og sagde 'tak for i aften'.«

Om oplevelsen bliver lige så mærkelig for årets værtspar, Tina Müller og Martin Brygmann, må tiden vise, men det står allerede nu fast, at det bliver uden publikum, når Melodi Grand Prix 6. marts løber af stablen.