Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hollywood-stjernen James Franco har indgået forlig i sagen, hvor han var sagsøgt for at presse skuespilelever til upassende sexscener.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Sagen stammer tilbage fra 2019, hvor Sarah Tither-Kaplan og Toni Gaal lagde sag an mod James Franco. Siden kom flere kvinder til.

De anklagede ham for at have presset og skræmt skuespilelever til at deltage i mere og mere eksplicitte sexscener foran kameraet.

Scenerne er blevet beskrevet som 'orgie-lignende' og langt over stregen i forhold til det, der ville accepteres på et set for en Hollywood-film.

Alt dette skulle have fundet sted på filmskolen Studio 4, som James Franco selv stod bag, og hvor han underviste i sexscener. Skolen lukkede i 2017.

Det er blevet påstået, at Franco ville skabe en strøm af kvinder, han kunne udsætte for 'personlig såvel som professionel seksuel udnyttelse under påskud af læring'.

De kvinder, der gik med til at indspille scenerne, blev angiveligt lovet prominente filmroller.

Hovedpersonen selv har tidligere afvist beskyldningerne, og nu er der altså indgået forlig i sagen, hvor forhandlingerne har stået på i flere måneder.

Ingen af parternes advokater er kommet med yderligere kommentarer om forliget.

James Franco vandt i 2018 en Golden Globe for sin rolle i 'The Disaster Artist', men siden anklagerne kom frem, har der været stille om skuespilleren.

Andre læser også