Lyt til artiklen

Man siger, at bag enhver succesfuld mand står en stærk kvinde. Og det gælder også for den populære skuespiller Peter Mygind, som ikke lægger skjul på, hvad hun betyder for ham.

»Jeg tager ingen beslutninger uden at have vendt det med Lise,« siger han ligeud om kvinden i sit liv.

»Hun støtter mig fuldstændig, ved alt og er med inde over alting. På den måde har jeg hendes fulde opbakning,« tilføjer han.

Hans hustru, Lise Mühlhausen, var da også den første, han ringede til, da filmen knækkede for ham sidste efterår, og han sad grædende i sin bil.

»Der kunne jeg have haft en hustru, der sagde: 'Nu tager du dig sammen, så hårdt kan det ikke være', men Lise støtter mig og sagde: 'Honey, nu kommer du hjem'. Hun fik mig til lægen og plantede mig på sofaen,« fortæller Peter Mygind om den støtte og omsorg, han fik, da han gik ned med stress.

»Det er dér, en partner er ens livsvigtige ven.«

Og livsvigtige venner har de to været i over 31 år.

»Hun er enormt omsorgsfuld og god til at støtte mig, når jeg ryger ned med flaget, ligesom hun gør det, når jeg kører derudad. Og jeg prøver også at være der for Lise, når hun kæmper med nogle ting.«

»Vi er der for hinanden på skift. Det synes jeg, at vi er rigtig gode til, og det er også derfor, vi har været sammen i over 31 år.«

Mere end 31 år har Peter Mygind og hans kone, Lise Mühlhausen, holdt sammen.
Mere end 31 år har Peter Mygind og hans kone, Lise Mühlhausen, holdt sammen. Foto: Simon Skipper
Vis mere

Parret mødtes ved en fest i 1991, hvor Peter Mygind allerede så en anden pige. Men Lise slog benene fuldstændig væk under ham.

»Jeg har mødt kvinden i mit liv,« proklamerede han til sine forældre.

Og sådan har det været siden.

Peter Mygind påstår ikke, at parret på deres lange vej sammen ikke har haft deres konflikter og kriser, men – som han siger – »kunsten er, hvordan man løser dem«.

At kunne tale sammen om alt, og ikke mindst tale ordentligt til hinanden, er ifølge Peter Mygind alfa og omega.

»Også at kunne rumme nogle af de ting, som du måske har været irriteret over i ti år og kan se, ikke kommer til at ændre sig.«

»Frem for at sige: 'Det kan jeg ikke leve med, nu går jeg', må du prøve at ændre dig selv. Og hvis man nogle gange selv flytter sig, så flytter den anden med uden egentlig at tænke over det,« lyder hans egen konstatering.

Men frem for alt handler det om at blive ved med at passe på hinanden og behandle hinanden med respekt og kærlighed. Selvom man har været sammen i mange år.

»Det er ikke nok, at du giver en middag en gang om måneden eller en buket blomster. Det redder ikke et ægteskab. Det er de daglige små måder at tale og være sammen på. Især når du er presset og stresset.«

»Jeg kan love dig for, at jeg hver dag viser Lise, at hun er kvinden i mit liv. Det er bitte små ting som, når jeg står op om morgenen, at sige: 'Hvor ser du skøn ud, du er dejlig og tak, min skat'.«

Og med de ord er Peter Myginds opskrift på et smukt og langt liv sammen givet videre.