Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Smerterne er til at tage at føle på for tv-vært Peter Ingemann, nu hvor den smertestillende medicin for en stund er blevet lagt på hylden.

Det afslører hovedpersonen selv, efter han mandag gennemgik en operation. Den blev foretaget i værtens venstre skulder, hvor han led af indeklemningssyndrom.

»Lige nu, hvor jeg taler med dig, så har jeg meget ondt,« siger den 46-årige tv-vært, som ellers er glad for, at alt gik godt.

Under operationen var det kyndige hænder, der førte kniven, og det hele gik meget hurtigt, siger han. Klokken 16 mandag blev han indlagt, og igen klokken 18.20 kunne han skrive sms'er til sin familie og berette om, at alt var forløbet, som det skulle.

Efter operationen var han heftigt bedøvet, men nu tager han kun smertestillende til natten.

Han fortæller, at begge skuldre begyndte at give lyd fra sig første gang i sommeren 2018.

»Det falder sammen med, at jeg begynder at køre knallert. Jeg lagde jo 1100 kilometer bag mig dengang, og når jeg så ikke er øvet og med de rystelser og først og fremmest på grund af min alder, så begynder det at gøre ondt,« siger Ingemann.

Alligevel havde han ikke valgt anderledes, hvis han skulle tage beslutningen i dag.

»Nej, jeg er fra Jylland jo,« siger Peter Ingemann med et grin, inden han uddyber:

»Jeg elsker jo mit job, og tingene skal gå op. Ja, så gør det ondt, men nogle gange går fodboldspillere også på banen, selv om knæene værker. Sådan må det være.«

I 2021 venter der til gengæld to større projekter, som Ingemann skal lave sammen med TV 2.

Og selv om han ikke må afsløre, hvad de projekter konkret byder på, så kan han afsløre, at det ikke bliver på knallert.

Han siger, at hvis skuldrene ellers bliver gode, så kan han sagtens hoppe op på den lille jernhest igen, og han har også lige været på knallert oppe på Færøerne. Faktisk udskød han operationen for at kunne gøre programmerne 'Ingemann og Færøerne' færdige.

»'Du er ikke specielt klog, er du?',« fortæller han grinende, at hans egen læge havde spurgt ham, efter hun fik nyheden.

Peter Ingemann tager til Færøerne på sin Puch Monze. Her hilser han på et af de lokale får.
Peter Ingemann tager til Færøerne på sin Puch Monze. Her hilser han på et af de lokale får. Foto: Foto: TV 2 / Heartland
Vis mere

Nu kan værten dog ane en smertefri fremtid, og om tre måneder skal det vurderes, om den højre skulder skal opereres. Den kan nemlig blive bedre, nu hvor den venstre er blevet opereret.

Selv foreslog han, at de tog dem begge på én gang, men igen stod han over for en skeptisk læge. Denne gang en kirurg, der med få ord fik Ingemann på andre tanker.

»Han sagde: 'Det tror jeg, du ville komme til at fortryde', og det kan jeg da godt være tilbøjelig til at give ham ret i nu,« lyder det fra Peter Ingemann, som igen undskylder sig med, han er jyde og mand.

Og jyden fortæller også, at han har måttet indgå små kompromisser med sit arbejde på grund af skuldrene. Noget, der hidtil har været en hemmelighed.

For normalt mener tv-værten, det er essentielt, at det, der vises på skærmen, er det, der skete i virkeligheden. Hvis det vises i programmerne, at han har kørt hele vejen langs den danske vestkyst, så har han også gjort det.

Men undtagelsesvist lod han altså en produktionsleder overtage knallerten, når bestemte dele af ruten skulle filmes med drone.

»Det var for at skåne skuldrene, når jeg allerede havde kørt ruten. Men det var ikke med min gode vilje.«

'Ingemann og Færøerne' bliver første gang sendt på TV 2 10. december.