Du har set hende bygge hus på tv. Hvad færre nok ved er, at hun i dag også er at finde på børneafdelingerne på Aalborg Universitetshospital.

Her arbejder Lise Vandborg, der er kendt fra TV 2-programmet 'Nybyggerne', ugentligt som kreahelt for de indlagte børn og deres besøgendes søskende.

Afdelingerne på landets sygehuse er ramt af travlhed. Det skyldes blandt andet RS-virus og andre sygdomme, der blusser op. Og det er noget, Lise Vandborg kan skrive under på:

»Det er meget anderledes for tiden.«

Lise Vandborg på hospitalsgangene.
Lise Vandborg på hospitalsgangene. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Mange børn er lige nu isoleret med deres familier, så dem kommer vi ikke ind til. Så man kan sige, at vi har ikke så travlt som før.«

Det er der til gengæld andre der har, understreger Lise Vandborg:

»Der er noget at lave for sygeplejerskerne. De har vanvittig travlt, og der er pres på. Det er synd at se, og man ville næsten ønske, man kunne gøre mere. Men vi må bare tage vores opgave til os.«

»Vores normale kreahelt-rum er også blevet brugt til sengeplads, og vi er rykket ned i et mindre et.«

Som kreahelt handler det om at fremme kreativitet, fantasi og fordybelse blandt de indlagte børn. Lise Vandborg er der selv fire timer om dagen – tre gange om ugen.

Og selvom antallet af børn, kreaheltene skal underholde, er mindre, gør det ikke opgaven mindre betydningsfuld.

»Vi besøger kræftsyge børn, børn med blodsygdomme, diabetes og de, der har brækket arme og ben. Så det handler fortsat for os om at vise overskud for børnene.«

Lise Vandborg tilføjer også, at de isolerede børn ikke bliver glemt. I samarbejde med Børneulykkesfonden bliver der uddelt hjælpepakker, så de på den måde har et godt minde trods et isoleret ophold på hospitalet.

Lige nu er der 20 børn indlagt med RS-virus i Aalborg og 7 i Hjørring.

Faktisk har Region Nordjylland forberedt sig på en tredobling af smittede med RS-virus. Læs den historie HER.

Andre læser også