I mere end tolv år har den amerikanske sangerinde Britney Spears været under sin fars formynderskab.

Nu vil hun personligt – og for første gang offentligt – udtale sig om det i retten i Los Angeles.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tirsdag godkendte en dommer, at Britney Spears til juni – hvor der er en høring i sagen – personligt kan få lov til at udtale sig om det formynderskab, hun har været under siden 2008.

Arkivfoto af Britney Spears fra 2019.
Arkivfoto af Britney Spears fra 2019. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Ifølge Reuters er det meget sjældent, at sangerinden har deltaget i høringer i sagen, og hun har ikke offentligt kommenteret den juridiske ordning, hun er under, hvor en retsudpeget rådgiver kontrollerer hendes personlige og økonomiske forhold. Herunder også hendes sundhedsmæssige behandling, sikkerhed og karriere.

»Min klient (Britney Spears, red) har anmodet om en høring, hvor hun kan adressere retten direkte. Min klient har bedt om, at det sker på et fremskyndet grundlag,« lød det tirsdag fra sangerindens advokat, Samuel Ingham, i retten.

Dommeren satte derefter datoen for høringen til 23. juni.

Det vides ifølge Reuters ikke, hvad sangerinden har tænkt sig at sige – eller hvad hun helt præcist vil udtale sig om.

Britney Spears-støtter var forsamlet foran retten i Los Angeles tirsdag, da der var høring i sagen.
Britney Spears-støtter var forsamlet foran retten i Los Angeles tirsdag, da der var høring i sagen. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Sangerindens far, Jamie Spears, har været udpeget som sin datters værge og formynder, siden Britney Spears tilbage i 2008 blev indlagt som følge af et psykisk nedbrud.

Den seneste tid har der været forhøjet opmærksomhed på formynderskabet, da popstjernens advokater sidste år fortalte, at hun ikke længere ønsker, at hendes far skal være involveret.

I stedet ønsker sangerinden at få en anden værge.

Ifølge Reuters forsøgte man i august sidste år at fjerne faderen fra rollen, men det lykkedes ikke. En ny høring, hvor man vil forsøge at få ham erstattet med en anden, er blevet udskudt til juli.

Til CNN fortalte Jamie Spears' advokat, Vivian Lee Thoreen, tilbage i marts, at faderen kun prøver at hjælpe sin datter:

»Jamie vil ønske intet andet, end at se Britney ikke længe have brug for formynderskabet,« sagde hun.

Hun forklarede videre, at Jamie Spears ikke påstår, at han er 'en perfekt far':

»Som alle forældre er han ikke altid helt enig i, hvad Britney vil, men Jamie mener, at alle beslutninger, han har taget, er taget for hendes bedste,« fortalte hun.