I over 50 år var de et af den danske modeverdens største ikoner – både hjemme og i udlandet. Men Margit og Erik Brandt var ikke kun et ægtepar, de var også samarbejdspartnere.

Som B.T. har beskrevet, er det tilsyneladende en succesfuld konstellation, der går igen ved flere af de mest succesfulde brands, at stifterne er gift eller kærester.

I flæng kan nævnes parrene bag Sand Cph, Designers Remix og Ganni.

»Margit var den kreative, og vi passede godt til det, der skulle gøres i modeverdenen. Margit var kreativ, og jeg var den, der lavede forretningerne,« fortæller dansk modes 'grand old man' 75-årige Erik Brandt.

Ifølge parterapeut Martin Østergaard kan ægtepar være et stærkt kort som forretningspartnere, hvis de komplementerer hinanden godt.

Men det kan også nogle gange give problemer, hvis der opstår konkurrence mellem partnerne, eller hvis den ene begynder at bestemme for meget.

De problemer ramte dog aldrig parret Brandt.

»Nej, for hvis det var noget med mode, så bestemte hun, og hvis det var noget med forretning, så bestemte jeg,« forklarer Erik Brandt, der sammen med sin nu afdøde kone Margit i parrets yngre dage blandt andet åbnede en modeforretning i New York.

Erik og Margit Brandt arbejdede i over 50 år sammen og var kendte modeikoner. 
Erik og Margit Brandt arbejdede i over 50 år sammen og var kendte modeikoner.  Foto: Jens Lyngby Jepsen
Vis mere

Mange personer vil måske betakke sig fra at skulle arbejde sammen med sin partner, men det tænkte Erik Brandt aldrig over.

Han mødte Margit Brandt, da de begge kun var 17-18 år gamle, og det stod nærmest altid skrevet i kortene, at de skulle arbejde sammen:

»Vi var enige om, at vi skulle det her. Og det blev kæmpe stort. Vi var sammen i 24 timer i døgnet i 50 år, så vi kendte hinanden ret godt,« siger han og tilføjer:

»Men det er meget behageligt, hvis man kan arbejde så tæt sammen, som vi gjorde.«

Margit og Erik Brandt i deres unge dage.
Margit og Erik Brandt i deres unge dage. Foto: Jørgen Jessen
Vis mere

Vidste I altid, I skulle arbejde sammen?

»Ja, vi var meget unge, da vi mødte hinanden, så vi var enige om, at vi skulle det her. Og det blev kæmpe stort.«

Erik Brandt har dog et enkelt godt råd til par, der vil forsøge at arbejde sammen:

»Man skal have klare roller og være enige om tingene,« siger han.