Lyt til artiklen

‘Tillykke, far. Du er en levende legende.’

Sådan lyder det fra skuespilleren Michael Douglas, der mandag hylder sin far på Facebook.

Årsagen er, at hans far - den legendariske skuespiller Kirk Douglas - fylder hele 103 år.

’Du er en levende legende, og hele din familie sender dig al den kærlighed, som de har i deres hjerter’, lyder den søde opdatering fra 75-årige Michael Douglas.

Cameron Douglas, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones og Kirk Douglas ses her sammen i 2018.
Cameron Douglas, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones og Kirk Douglas ses her sammen i 2018. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Han ledsager teksten med et billede af sig selv med sin gamle far.

Selv om Kirk Douglas, der blandt andet er kendt for boksefilmen ’Champion’, ikke længere er en ung kvindebedårer, så har han det godt trods sin fremskredne alder.

Godt nok blev han ramt af en hjerneblødning for nogle år siden, der har gjort, at hans tale er lidt medtaget. Og godt nok bruger han rollator og kørestol. Men bortset fra det er den gamle filmlegende frisk. Faktisk så frisk, at han har taget den nyeste teknologi til sig.

Det afslørede Michael Douglas i et interview med tv-programmet ’Good Morning America’ sidste år.

»Han (Kirk, red.) har det fantastisk. Vores eneste problem er, at han har opdaget facetime. Men han har ikke styr på tidsforskellen,« fortalte Michael Douglas og forklarede, at det gav anledning til lidt problemer.

Michael Douglas bor nemlig sammen med sin kone, skuespillerinden Catherine Zeta Jones, og deres børn på østkysten, mens Kirk Douglas bor på vestkysten.

Og den gamle Douglas har det med at ringe til sin søn, når sønnen er lige ved at gå i seng.

Ifølge Michael Douglas er det, fordi faderen, der var kendt som en kvindebedårer, trods sin høje alder ikke har mistet sin interesse for kvinder.

Kirk Douglas i sine yngre dage.
Kirk Douglas i sine yngre dage. Foto: -
Vis mere

Derfor vil han gerne se et billede af Catherine Zeta Jones, når hun ligger i sengen, har Kirk Douglas indrømmet for sin søn.

»Men han (Kirk, red.) er fantastisk. Jeg kan ikke komme mig over, at hans hukommelse er helt… Hans helbred er godt. Han har fået en rollator og en kørestol,« fortæller Michael Douglas i interviewet.

Selv er Kirk Douglas også overrasket over, at han stadig har det så godt. Han havde aldrig regnet med at blive så gammel.

»Jeg havde aldrig nogensinde troet, at jeg ville blive 100 år. Det har chokeret mig. Og det er også sørgeligt,« fortalte han i 2017 i et interview med The Guardian.

Kirk Douglas med sin søn Michael Douglas og barnebarn Cameron Douglas.
Kirk Douglas med sin søn Michael Douglas og barnebarn Cameron Douglas. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Mange af hans venner er nemlig døde, og han savner blandt andre de legendariske skuespillere John Wayne og Burt Lancaster.

Kirk Douglas er far til fire sønner med to forskellige koner. Michael Douglas er den ældste. Han har flere gange fortalt, at han ikke opfordrede Michael Douglas til at blive skuespiller:

»Jeg er så stolt af Michael, fordi han aldrig fulgte mit råd. Jeg ville have, han skulle blive læge eller advokat, og den første gang, jeg så ham optræde, sagde jeg til ham, at han var forfærdelig«, fortalte Kirk Douglas i interviewet med The Guardian.

Anden gang, Kirk Douglas så sin søn optræde, overgav han sig dog og fortalte sønnen, at han var 'fantastisk'.