Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En af tidens største skuespillere er død. Kirk Douglas blev 103 år.

Det bekræfter hans søn, stjerneskuespilleren Michael Douglas, med 'stor sorg' på vegne af familien i en rørende meddelelse.

'For verden var han en legende, en skuespiller fra filmens gyldne tidsalder, der levede langt ind i sine gyldne år, en humanist, hvis engagement i retfærdighed og de sager, han troede på, satte en høj standard for os alle at stræbe efter,' skriver Michael Douglas onsdag på Instagram.

75-årige Michael Douglas tilføjer, at arven fra hans far vil 'strække sig over de kommende generationer.'

Af mange vil Kirk Douglas, der var højt respekteret i filmbranchen, blive husket for gennembrudsfilmen 'Champion'. Den modtog han en oscarnominering for.

Mens spillefilmen 'Spartacus' ligefrem gav ham ikonisk status. Det var tilbage i 1960, hvor film skulle ses i biografen.

Selv om Kirk Douglas indstillerede karrieren i 2011, forblev han aktiv i offentligheden såvel som i filmbranchen som blogger.

Frem til sin død var Kirk Douglas gift med Anne Buydens på 100 år. I 2014 kunne parret fejre diamantbryllup. Kirk Douglas giftede sig to gange og fik fire børn.

Sønnen Michael Douglas er i dag den mest kendte af børnene og en af nutidens store stjerner i Hollywood. Kendt fra film som 'Wall Street' og 'Farligt Begær'.

Han er gift med den kendte skuespillerinde Catherine Zeta-Jones.

Så sent som i december fjor hyldede Michael Douglas sin far. Det skete i forbindelse med 103-års fødselsdagen, som altså blev den sidste af sin slags. På Facebook skrev Michael Douglas:

'Du er en levende legende, og hele din familie sender dig al den kærlighed, som de har i deres hjerter.'

Andre læser også