En af tidens største skuespillere er død. Kirk Douglas blev 103 år.

Det bekræfter hans søn, stjerneskuespilleren Michael Douglas, med 'stor sorg' på vegne af familien i en rørende meddelelse.

'For verden var han en legende, en skuespiller fra filmens gyldne tidsalder, der levede langt ind i sine gyldne år, en humanist, hvis engagement i retfærdighed og de sager, han troede på, satte en høj standard for os alle at stræbe efter,' skriver Michael Douglas onsdag på Instagram.

75-årige Michael Douglas tilføjer, at arven fra hans far vil 'strække sig over de kommende generationer.'

Af mange vil Kirk Douglas, der var højt respekteret i filmbranchen, blive husket for gennembrudsfilmen 'Champion'. Den modtog han en oscarnominering for.

Mens spillefilmen 'Spartacus' ligefrem gav ham ikonisk status. Det var tilbage i 1960, hvor film skulle ses i biografen.

Selv om Kirk Douglas indstillerede karrieren i 2011, forblev han aktiv i offentligheden såvel som i filmbranchen som blogger.

Frem til sin død var Kirk Douglas gift med Anne Buydens på 100 år. I 2014 kunne parret fejre diamantbryllup. Kirk Douglas giftede sig to gange og fik fire børn.

Sønnen Michael Douglas er i dag den mest kendte af børnene og en af nutidens store stjerner i Hollywood. Kendt fra film som 'Wall Street' og 'Farligt Begær'.

Han er gift med den kendte skuespillerinde Catherine Zeta-Jones.

Så sent som i december fjor hyldede Michael Douglas sin far. Det skete i forbindelse med 103-års fødselsdagen, som altså blev den sidste af sin slags. På Facebook skrev Michael Douglas:

'Du er en levende legende, og hele din familie sender dig al den kærlighed, som de har i deres hjerter.'