»Man gør bare alt for sin storebror.«

Da 'Løvens hule'-stjernen Mia Wagners storebror, Morten O. Wagner, grundlagde Dating.dk i 1998, var han en af pionererne inden for datingsites.

Inden Tinder skiltede man ikke i lige så høj grad med det, hvis man havde fundet hinanden på internettet – og kvinder var i fåtal på kæresteportalen.

Derfor måtte Mia Wagner træde til og hjælpe sin bror med projektet, fortalte hun i mandagens udgave af 'Natholdet'.

»Jeg havde en bred vifte af opgaver, men min opgave nummer et var at være en kvinde på Dating.dk. Dem var der ikke så mange af i starten, så det var lige at finde alle dem, der kunne, og min bror har jo tre søstre, så det var klart, vi skulle være med,« fortalte hun i TV 2-programmet.

Den jurauddannede Mia Wagner droppede i 2017 advokatbranchen og blev direktør i familiekoncernen Freeway, som Dating.dk hører under.

Men allerede ved den spæde opstart i 1998 gik hun til hånde i firmaet, fortæller hun til B.T.

»Jeg og mine søstre bakkede op om vores storebrors projekt på mange måder. Foruden at oprette profiler var jeg rejseguide på Dating.dks rejser, og når de holdt fester, passede jeg pølsevognen eller stod i entreen og den slags for at få det til at fungere,« siger hun.

Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch er med i 'Løvens hule' i 2021.
Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch er med i 'Løvens hule' i 2021.
Vis mere

Selvom datingprofilen oprindeligt blev oprettet som moralsk støtte til broderen, så blev hun bidt af det, fortæller hun i 'Natholdet'.

»Når først man havde den profil, var det jo faktisk lidt sjovt. Alle mulige skrev til en, og billederne og det der,« siger Mia Wagner, der faktisk endte med at aftale et stævnemøde.

Hun fortæller dog i TV 2-programmet, at hun fik kolde fødder, da hun så sin date gennem caféruden.

Så hun gik skamfuldt hjem.

Siden var hun dog på reelle dates, fortæller 'Løvens hule'-investoren til B.T.

»Jeg var en del af miljøet på Dating.dk. Der opstod et fællesskab blandt dem, der arbejdede der, og dem, der brugte det. Det blev en kultur,« siger Mia Wagner, der godt kan drømme sig lidt tilbage til det, hun kalder 'slow dating'.

»I moderne kærlighed kan vi være meget hurtige til at teste hinanden og nærmest hive kærlighedskontrakten op på første eller anden date. 'Skal vi have sex med hinanden?', 'Vil du have børn og familie?',« siger hun.

»Det kan gå meget hurtigt. Dating.dk kunne og kan noget andet, fordi man er et fællesskab af singler, der tager sig tid til at lære hinanden, og det, tror jeg, er sundt for kærligheden. At finde kærligheden skal ikke være som at gå i Netto og købe den rigtige marmelade.«

Mia Wagner.
Mia Wagner. Foto: Mathias Svold
Vis mere

Mia Wagner er ikke længere en del af Dating.dk, da hun for nylig trådte ud af Freeway-koncernens ledelse for at stifte et fællesskab for kvindelige iværksættere, Nordic Female Founders.

Derfor overvejer hun også at slette den profil på Dating.dk, som hun faktisk har endnu.

»Det har jo været en del af mit arbejde,« siger Mia Wagner, som dog ikke ønsker at fortælle, om man vil kunne finde hende på andre datingsites i fremtiden.

»Det er privat og vedkommer ikke andre,« smiler hun.