»Selvom 2020 på mange måder var et forfærdeligt år, var jeg så heldig at få lov til både at dyrke coronafitness med jer, lave en sæson af 'Helt sort' og ikke mindst lave en sæson af 'Sunday' med helt fantastiske mennesker!«

Sådan lyder det fra Melvin Kakooza på Instagram oven på nyheden om hele fire nomineringer til Zulu Awards.

»Jeg fik en dejlig pakke ind ad døren fra Zulu, hvori der stod, jeg var nomineret til hele fire Zulu Awards! Det er jeg virkelig beæret over.«

Men trods succeser som 'Helt sort' og 'Sunday' og nyheden om barselsvikariatet for Sofie Lindes rolle som 'X Factor'-vært, gemte 2020 på en hård nyhed for Melvin Kakooza.

For en hjernetumor, som han havde gået rundt med i en længere periode af 2020, blev opdaget i starten af 2021 og skulle hasteopereres væk.

Det kostede ham desværre vikarjobbet som 'X Factor'-vært, og han måtte være sengeliggende i en periode.

»Det er ingen hemmelighed, at jeg havde set frem til at være en del af 'X Factor' i år, men skæbnen ville det anderledes. Det har været noget af en omgang,« skrev han kort tid efter operationen.

Men trods sygdom har den velkendte komiker formået at blive nomineret til fire Zulu Awards.

Dette års Zulu Awards vil være med sangeren Christopher som vært, når programmet løber af stablen 29. april.

Melvin Kakooza er nomineret som årets tv-vært for årets tv-serie for 'Sunday' og i de mere kulørte kategorier som 'den, vi likede mest' og 'det, vi allesammen grinte ad'.