Den svenske rapper Einár skal være blevet dræbt.

Den 19-årige musiker med det borgerlige navn Nils Kurt Erik Einar Grönberg har angiveligt mistet livet efter en skududveksling i Hammarby Sjösta i det sydlige Stockholm.

Det skriver Aftonbladet.

Ifølge det svenske medie modtog politiet flere henvendelser om skud fra bekymrede borgere omkring klokken 22.50 torsdag aften.

Da politiet ankom til stedet, fandt de en mand liggende skudt foran en port.

Redningsmandskabet forsøgte at foretage livreddende førstehjælp på stedet, men personens liv stod ikke til at redde, og han blev derfor erklæret døden klokken 00.45 natten til fredag.

Ifølge Aftonsbladets kilder skal den skuddræbte være den berømte gangsterrapper Einár, der som blot 16-årig slog igennem i den svenske musikbranche.

Politiet har endnu ikke bekræftet denne oplysning, men på hans sociale medier er det allerede begyndt at strømme ind med kondolencer.

Politiet har endnu ikke foretaget nogen anholdelser i sagen, men skal i skrivende stund have afhørt mindst tre personer.

Det er dog uvist, om disse personer betragtes som mistænkte, eller om der blot er tale om vidner.

Ifølge Aftonbladets oplysninger skal to mørkklædte personer være blevet set løbe fra gerningsstedet.

Einár slog igennem med sangen 'Katten i kvarteret' i 2019. Samme år udgav han sit debutalbum 'First Class', som strøg direkte til tops på de svenske hitlister.

Siden da har han vundet en lang række priser for sin musik, som blandt handler om hans eget liv.

Et liv, som har været fyldt med våben, stoffer og kriminalitet.

Han har tidligere udtalt, at det var vigtigt for ham at bruge sin musik til at sætte fokus på, at livet ikke er nemt for alle.

»Det er noget, der skal fremhæves. Det kan godt være, at folk bliver bange, eller at de tænker, at det ikke skal tages alvorligt, fordi det bare er rap, men det er alvorligt,« har han sagt til Aftonbladet.

Andre læser også