Det kom som en overraskelse for mange, da det tidligere på ugen blev offentliggjort, at prins Harry og hertuginde Meghan har underskrevet en kæmpe kontrakt med Netflix.

Men aftalen er måske ikke kommet sikkert i havn endnu. Ifølge britiske medier skal den britiske dronning nemlig godkende aftalen, der formodes at indbringe parret op til flere hundrede millioner dollars, skriver Daily Mail.

Ifølge mediet er det nemlig en del af den aftale, der blev indgået i foråret, da prins Harry og hertuginde Meghan forhandlede sig frem til vilkårene for, hvordan de kunne forlade det britiske kongehus og deres royale status.

Som bekendt ønskede parret oprindeligt at være ‘deltid-royale’, hvilket dronning Elizabeth, prins Charles og prins William satte sig imod.

Harry og Meghan har indgået en aftale med Netflix.
Harry og Meghan har indgået en aftale med Netflix. Foto: NEIL HALL
Vis mere

I stedet endte det med en fuld royal-exit, hvilket resulterede i, at Harry og Meghan måtte frasige sig brugen af deres royale titler som ‘hans og hendes kongelige højheder’.

Desuden kan de heller ikke gøre brug af deres royale status i kommerciel sammenhæng. Dog er de fortsat medlemmer af kongefamilien - ligesom prins Harry har bevaret sin plads i tronfølgen.

Men det er tilsyneladende som del i den aftale, at det britiske kongehus nu skal undersøge Netflix-aftalen, skriver Daily Mail, der citerer en anonym kilde i kongehuset:

»Det er selvskrevet, at enhver aftale, som de indgår, vil blive gennemgået af kongehuset,« siger kilden og forklarer, at aftalen er, at enhver kommerciel aftale vil blive gennemgået og diskuteret af kongehuset indenfor et år.

Harry og Meghan har omlagt deres liv efter de droppede de kongelige gemakker. De er blandt andet flyttet til Californien, hvor de f.eks. deltog i et projekt med at lære børn at plante blomster på en folkeskole.
Harry og Meghan har omlagt deres liv efter de droppede de kongelige gemakker. De er blandt andet flyttet til Californien, hvor de f.eks. deltog i et projekt med at lære børn at plante blomster på en folkeskole. Foto: MATT SAYLES
Vis mere

Harry og Meghan har selv oplyst, at netflixaftalen skal resultere i tilblivelsen af dokumentarer, feature-film samt børneprogrammer.

'Vi vil fokusere på at lave indhold, der oplyser, men også giver håb,' udtalte parret i en pressemeddelelse.

Det vides ikke præcis, hvor meget parret får for at indgå kontrakten med Netflix, men medieanalytikeren Rich Greenfiels har overfor Daily Mail anslået, at aftalen kan være ‘flere hundrede millioner dollars værd’.

Aftalen sammenlignes med den, som den tidligere amerikanske præsident Barack Obam indgik med Netflix samt om udgivelsen af en bog i 2018. Ifølge amerikanske medier skulle den indbringe ham 65 millioner dollar.

Sådan så det ud, da Harry og Meghan blev forlovet i 2017. Mindre end tre år var de trådt ud af kongehuset.
Sådan så det ud, da Harry og Meghan blev forlovet i 2017. Mindre end tre år var de trådt ud af kongehuset. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere